«Ζωντανεύει» ο Τζέιμς Ντιν σε ταινία για τα σκυλιά του στρατού των ΗΠΑ

«Ζωντανεύει» ο Τζέιμς Ντιν σε ταινία για τα σκυλιά του στρατού των ΗΠΑ

Οι σκηνοθέτες πήραν το «πράσινο φως» από την οικογένειά του

jame-ntin
Στις σκοτεινές αίθουσες αναμένεται να «επανεμφανιστεί» ο Τζέιμς Ντιν καθώς πληροφορίες θέλουν τον ηθοποιό που πέθανε σε ηλικία 24 ετών έπειτα από τροχαίο δυστύχημα να περιλαμβάνεται στο καστ πολεμικού δράματος την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ με θέμα τα στρατιωτικά σκυλιά.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter οι σκηνοθέτες Άντον Ερνστ και Τάτι Γκολίκ πήραν τα δικαιώματα από την οικογένεια του αδικοχαμένου ηθοποιού προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εικόνα του Ντιν στην μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου Finding Jack του συγγραφέα Γκάρεθ Κρόκερ.

Το βιβλίο αφορά έναν στρατιώτη που δένεται με ένα λαμπραντόρ, τον Τζακ, αλλά διατάσσεται να το αφήσει στο Βιετνάμ όταν ο στρατός των ΗΠΑ κάλεσε σε υποχώρηση.

Οι σκηνοθέτες θα χρησιμοποιήσουν προηγούμενα αποσπάσματα από ταινίες του Τζέιμς Ντιν αλλά και φωτογραφίες του προκειμένου να δημιουργήσουν ένα «πλήρες σώμα» χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CGI ενώ ένας άλλος ηθοποιός θα αναλάβει να δώσει φωνή στον «Τζέιμς Ντιν».

«Ψάξαμε πολύ για να βρούμε τον ιδανικό χαρακτήρα για να ενσαρκώσει τον ρόλο και μετά από μήνες καταλήξαμε στον Τζέιμς Ντίν» δήλωσε ο ένας από τους δύο σκηνοθέτες της ταινίας.

«Θα πάρουμε κάθε μέτρο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η κληρονομιά ενός από τους πιο επικούς σταρ του κινηματογράφου θα παραμείνει άθικτη. Η οικογένειά του αντιμετωπίζει το φιλμ ως την τέταρτη ταινία που δεν γύρισε ποτέ ο Ντιν. Δεν σκοπεύουμε να απογοητεύσουμε τους φίλους του» πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ο Τζέιμς Ντιν, ο οποίος πέθανε το 1955 σε τροχαίο δυστύχημα με μια Porsche Spyder στην Καλιφόρνια, είχε πρωταγωνιστήσει σε τρεις ταινίες (East of Eden, Rebel Without a Cause και Giant).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης