Τομ Κρουζ: H θεότητα στη Σαϊεντολογία και η «πόρτα» στην Κίντμαν στο γάμο του γιου τους

Τομ Κρουζ: H θεότητα στη Σαϊεντολογία και η «πόρτα» στην Κίντμαν στο γάμο του γιου τους

Θεωρείται ένα σκαλί πριν τον επικεφαλής της αίρεσης- Στα χαμηλότερα στην ιεραρχία μέλη τούς επιβάλλεται να βλέπουν ταινίες του -  Γιατί απαγόρευσε στη Νικόλ  Κϊντμαν να παραστεί στο γάμο του γιου τους

cruise
Θεότητα θεωρείται στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας ο Τομ Κρουζ, ενώ τα χαμηλότερα στην ιεραρχία μέλη ενθαρρύνονται να βλέπουν ταινίες με τον ηθοποιό, σύμφωνα με πρώην σαϊεντολόγο.

Η ηθοποιός Λέα Ρέμινι, που είχε ασπαστεί τη Σαϊεντολογία έως το 2013, δεν είχε ντραπεί ποτέ να αποκαλύψει μυστικά της αμφιλεγόμενης αυτής αίρεσης και του πιο διάσημου μέλους της.

Και τώρα η 48χρονη πρωταγωνίστρια του «Βασιλιά του Κουίνς» τόνισε ότι ο 56χρονος Κρουζ αποτελεί θεότητα στα για τους Σαϊεντολόγους.

«Θεωρείται θεότητα, μετά τον David Miscavige, τον "σωτήρα του ελεύθερου κόσμου" (ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας)», δήλωσε η Ρέμινι στο Page Six.

Η Ρέμινι δεν είναι όμως, η μόνη που λέει τον Κρουζ θεότητα. Ο Μπρι Μουντ, ο οποίος αποχώρησε από την εκκλησία πριν από λίγους μήνες, δήλωσε: «Ο Τομ Κρουζ ήταν θεός στις χαμηλές κλίμακες. Κάθε φορά που κυκλοφορούσε μία νέα ταινία του Τομ Κρουζ αγόραζαν όλα του τα εισιτήρια. Θα ήταν 500, 1000 έως 2.500 κόσμος. Και δεν κανω πλάκα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τομ Κρουζ ασπάστηκε την Σαϊεντολογία το 1990 και είναι γνωστός για τη στενή φιλία του με τον νυν επικεφαλής της, David Miscavige.

Κλείσιμο
Μάλιστα, έχει επηρεάσει και άλλους συναδέλφους του να ακολουθήσουν τα βήματά του, όποως ο Τζον Τραβόλτα.

Η αίρεση ήταν και η αιτίαπου ο Τομ Κρουζ απαγόρευσε στην πρώην σύζυγό του και επίσης διάσημη ηθοποιό, Νικόλ Κίντμαν να παραστεί στον γάμο του γιου τους Κόνορ.

Σύμφωνα με την Mirror, ο Κρουζ δεν συγχώρεσε ποτέ στην Κίντμαν τον χωρισμό τους και το γεγονός ότι απαρνήθηκε την Σαϊεντολογία.

Ο γιος τους Κόνορ Κρουζ είναι 24 ετών και θα παντρευτεί μια ιταλίδα, την Σίλβια, την οποία αποκαλούν ήδη τα ΜΜΕ «πριγκίπισσα της Σαϊεντολογίας». Όταν του ανακοίνωσε ο πατέρας του ότι δεν θα καλέσει στο γάμο την μητέρα του εκείνος το δέχθηκε και μάλιστα με χαρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης