Όσκαρ 2019: Η γκρίνια του Σπάικ Λι και η δυσφορία της οικογένειας Σίρλεϊ για τη νίκη του Green Book

Όσκαρ 2019: Η γκρίνια του Σπάικ Λι και η δυσφορία της οικογένειας Σίρλεϊ για τη νίκη του Green Book

Ο σκηνοθέτης στο άκουσμα των νικητών σηκώθηκε και έτρεξε προς την έξοδο  εκνευρισμένος - Για  ανακρίβειες και ψέματα μιλά ο  αδελφός του ήρωα της ταινίας Ντον Σίρλεϊ

000_1DV2JC
Μπορεί το Green Book να κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, ωστόσο ήταν μία νίκη που για ορισμένους δεν ήταν καλοδεχούμενη.

Πρώτος και καλύτερος ο Σπάικ Λι, του οποίου η ταινία «Παρείσφρηση» (BlacKKKlansman) ήταν επίσης υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Μόλις, λοιπόν, η Τζούλια Ρόμπερτς ανακοίνωσε το όνομα των νικητών, ο 61χρονος σκηνοθέτης σηκώθηκε όρθιος και σήκωσε στον αέρα τα χέρια του πριν αρχίσει να κατευθύνεται προς την έξοδο.

Μάλιτα, προσπάθησε να βγει από το Dolby Theatre την ώρα που οι συντελεστές του «Πράσινου Βιβλίου» ανέβηκαν στη σκηνή για την απονομή, ωστόσο τον σταμάτησαν οι φύλακες στην πόρτα. Τότε εκείνος στάθηκε στην πόρτα της εξόδου μέχρι να τελειώσουν οι ευχαριστήριοι λόγοι και πριν «χλευάσει» τη Καλύτερη Ταινία για φέτος στην συνέντευξη τύπου.

Υπήρξαν επίσης και αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες ο Λι επέστρεψε στη θέση του, αλλά την ώρα που μιλούσαν οι νικητές είχε γυρίσει την πλάτη του στη σκηνή. Ωστόσο, το βίντεο φαίνεται ότι δεν γύρισε πίσω τελικά στο ακροατήριο.

Ο Σπάικ Λι, όμως, δεν ήταν ο μόνος που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη νίκη του Green Book. Αντίστοιχη, δυσφορία εξέφρασε και η οικογένεια του βασικού πρωταγωνιστή, του μουσικού Ντον Σίρλεϊ.



«Δεν ήταν ποτέ φίλοι ο Ντον και ο Βαλελόνγκα»

Την νίκη του Green Book, όμως, δεν καλοδέχθηκε ούτε  η οικογένεια του πιανίστα, Ντον Σίρλεϊ, που αποτυπώνεται στην ταινία.

Ο 82χρονος σήμερα αδελφός του Ντον Σίρλεϊ, Μόρις, υπογράμμισε ότι η ταινία είναι ανακριβής, καθώς παρουσιάζει τον μουσικό ως έναν άνθρωπο αποκομμένο από την οικογένειά του. Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια να επικοινωνήσουν μαζί τους, ούτε πιστεύουν τους ισχυρισμούς του Νικ Βαλελόνγκα (γιου του Τόνι Βαλελόνγκα) ότι εκείνος και ο πατέρας του επισκέφθηκαν τον Σίρλεϊ πριν από τον θάνατό του το 2013 και του ζήτησαν την άδεια για την ταινία.

Κλείσιμο
«Ο αδελφός μου είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έδινε σε καμία περίπτωση την άδειά του. Εάν δεν είχε τον έλεγχο, δεν θα έκανε τίποτα», σημείωσε ο Μόρις.
Ο Σίρλεϊ και ο Βαλελόνγκα δεν ήταν ποτέ φίλοι, κατά τα λεγόμενα του Μόρις, τονίζοντας πως ό,τι αναφέρεται περί φιλίας είναι ψευδές.

«Θα πρέπει να καταλάβετε την επαγγελματική ηθική του αδελφού μου. Πάντα έκανε ξεκάθαρο στους υπαλλήλους του τον λόγο που ήταν δίπλα του. Ήταν υπάλληλοι, ήταν εργοδότης», σημείωσε ο Μόρις.

Τέλος, χαρακτήρισε απλώς ψέμα την ιδέα ότι ο Βαλελόνγκα, ένας ακραίος ρατσιστής, ήρθε κοντά με τον αδελφό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης