Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης του «Singing in the Rain» Στάνλεϊ Ντόνεν

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης του «Singing in the Rain» Στάνλεϊ Ντόνεν

Πέθανε στην Νέα Υόρκη από καρδιακή προσβολή - 'Ηταν 94 ετών

stan
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο Στάνλεϊ Ντόνεν, σκηνοθέτης της θρυλικής ταινίας «Singing in th Rain» και άλλων επιτυχιών της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Ο θάνατός του επήλθε από καρδιακή προσβολή.

Εκτός από σκηνοθέτης, ο Ντόνεν ήταν χορευτής και χορογράφος. Ανάμεσα στις ταινίες που έφεραν την υπογραφή του ήταν τα μιούζικαλ «On the Town», «Seven Brides for Seven Brothers» (1954) και το «Funny Face» (1957), με πρωταγωνιστές τον Φρεντ Αστέρ και την Όντρεϊ Χέμπορν.

Σκηνοθέτησε τέσσερις ταινίες με τον Κάρι Γκραντ, όπως οι «Ένα κορίτσι σε κάθε λιμάνι», «Αδιακρισίες», «Το ξένο είναι πιο γλυκό» και «Ραντεβού στο Παρίσι», με συμπρωταγωνίστρια επίσης την Όντρεϊ Χέμπορν.

Ο Στάνλεϊ Ντόνεν δεν πήρε ποτέ Οσκαρ για κάποια από τις μυθικές του ταινίες, όμως το 1997 τιμήθηκε με Οσκαρ για το σύνολο της καριέρας του.

Πώς ο Φρεντ Αστέρ άλλαξε τη ζωή του

Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1924 στην Κολούμπια της νότιας Καρολίνας και ξεκίνησε να χορεύει στην ηλικία των 10 ετών ενώ εμφανίστηκε σε τοπικά θέατρα. Πηγή: 
www.lifo.gr

Σε συνέντευξή του στο Vanity Fair το 2013 είχε δηλώσει: Είδα τον Φρεντ Αστέρ στο «Flying Down to Rio», όταν ήμουν εννέα ετών και αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Έμοιαζε θαυμάσιο και η ζωή μου δεν ήταν υπέροχη. Η χαρά του να χορεύεις με τη μουσική. Και ο Φρεντ ήταν τόσο υπέροχος, όπως και η Τζίντερ (Ρότζερς). Ω, Θεέ μου!»

Ο Ντόνεν χόρευε στο Μπρόντγουεϊ, όπου γνωρίστηκε με τον Τζιν Κέλι, με τον οποίο συνεργάστηκε ως χορογράφος στο Χόλιγουντ. Μαζί σκηνοθέτησαν την ταινία «On the Town», ωστόσο η συνεργασία δεν ήταν και τόσο... αγαστή, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στους New York Times το 1996.

Οι λακούβες του «Singing in the rain»


Μερικά χρόνια αργότερα, το 2012 είχε αναφερθεί ξανά στον Κέλι, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στα γυρίσματα του «Singing in the rain».

Η διάσημη σκηνή  στην οποία ο Τζιν Κέλι χορεύει στο δρόμο με την ομπρέλα του, χρειάστηκε μήνες προετοιμασίας. 

«Χόρεψε σε λακκούβες, που έπρεπε να είναι στο ακριβές σημείο την κατάλληλη στιγμή« Χρειάστηκε να σκάψουμε το τσιμέντο και να το αλλάξουμε έτσι ώστε να πηδά στο κατάλληλο σημείο. Αυτό απαιτούσε πολλές πρόβες», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Το «κύκνειο άσμα του» ήταν η ταινία «Blame it on the Rio» το 1984 με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Κέιν η οποία όμως ήταν εισπρακτική αποτυχία.

Singing In The Rain - Singing In The Rain (Gene Kelly) [HD Widescreen]
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης