Θάνατος Νάταλι Γουντ: Και επισήμως ύποπτος ο τότε σύζυγός της, Ρόμπερτ Βάγκνερ

Θάνατος Νάταλι Γουντ: Και επισήμως ύποπτος ο τότε σύζυγός της, Ρόμπερτ Βάγκνερ

«Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή» αποκαλύπτει στο ντοκιμαντέρ 48 Hours του CBS ο σερίφης του Λος Άντζελες - Πριν από 6 χρόνια άνοιξε εκ νέου η υπόθεση

Θάνατος Νάταλι Γουντ: Και επισήμως ύποπτος ο τότε σύζυγός της, Ρόμπερτ Βάγκνερ
Ένα μάλλον σοκαριστικό στοιχείο έρχεται να προστεθεί στον μυστηριώδη θάνατο της ηθοποιού Νάταλι Γουντ, το 1981 που στοίχειωσε το Χόλιγουντ.

Όπως αποκάλυψε σε νέο ντοκιμαντέρ του CBS που θα προβληθεί το Σάββατο, ο σερίφης του Λος Άντζελες, Τζον Κορίνα, κατονομάστηκε ως ύποπτος ο 87 ετών σήμερα σύζυγός της, Ρόμπερτ Βάγκνερ.

«Καθώς ερευνούμε την υπόθεση τα τελευταία έξι χρόνια, νομίζω ότι σήμερα (σσ. ο Βάγκνερ) είναι πολύ περισσότερο ύποπτος. Εννοώ, ότι γνωρίζουμε πως ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που ήταν μαζί της προτού εξαφανιστεί», τόνισε ο Κορίνα. 

Κλείσιμο
Ο Βάγκνερ σήμερα είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Τζιλ Σεν Τζον. 

Η Νάταλι Γουντ βρισκόταν σε σκάφος μαζί με τον σύζυγό της και τον φίλο τους, επίσης ηθοποιό, Κρίστοφερ Γουόκεν ανοιχτά της νήσου Καταλίνα στη βόρεια Καλιφόρνια, τον Νοέμβριο του 1981.

Οι τρεις τους είχαν δειπνήσει σε εστιατόριο, όταν εθεάθησαν να επιστρέφουν στο σκάφος περίπου στις 10 το βράδυ πριν βρεθεί νεκρή η ηθοποιός.

Το 2013, η αδελφή της αποκάλυψε ορισμένους ισχυρισμούς του καπετάνιου του σκάφους, ότι ο Βάγκνερ έσπρωξε κατά λάθος την Νάταλι και ότι αρνήθηκε να την βοηθήσει ενόσω βρισκόταν στο νερό. 

Η 43χρονη τότε ηθοποιός βρέθηκε να επιπλέει στο νερό με το νυχτικό της το επόμενο πρωί. Η εξήγηση που είχε δώσει ο Βάγκνερ για το θάνατό της ήταν ότι επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα.



Όπως είχε αναφέρει, η Γουντ είχε φύγει από το σκάφος μπαίνοντας στη φουσκωτή βάρκα, μετά από τον καυγά του με τον Γουόκεν για την καριέρα της. Είχε ισχυριστεί ότι την είδε τελευταία φορά να φτιάχνει τα μαλλιά της στο μπάνιο και πως όταν πήγε στο κρεβάτι τους, εκείνη δεν ήταν εκεί.

Οι Αρχές είχαν αποδεχτεί την δική του εκδοχή των γεγονότων τη δεδομένη χρονική στιγμή και είχαν δηλώσει το θάνατο της Νάταλι Γουντ ως ατύχημα. Ωστόσο, το 2011, η υπόθεση άνοιξε εκ νέου μετά το αίτημα τόσο της αδελφής της Λάνα, όσο και του καπετάνιου του σκάφους, Ντένις Ντάβερν, ο οποίος ξαφνικά ομολόγησε ότι είχε πει ψέματα σχετικά με ό,τι συνέβη εκείνη τη νύχτα. 

Δεν είχε κατηγορήσει άμεσα τον Βάγκνερ, όμως σημείωσε ότι ένας καυγάς που είχε το ζευγάρι ήταν η αιτία του θανάτου της. Η νεκροψία έδειξε ότι η Νάταλι Γουντ είχε πέσει θύμα επίθεσης και έφερε εκδορές στο πρόσωπό της. 


«Ο Βάγκνερ ξέρει πολλά περισσότερα από όσα έχει πει» λένε οι ερευνητές

Ακόμη η αστυνομία δεν έχει δηλώσει το θάνατο της Γουντ ως δολοφονία και δεν έχουν συσταθεί κατηγορίες εις βάρος του Βάγκνερ. Παρόλα αυτά, οι ερευνητές πιστεύουν ότι γνωρίζει πολύ περισσότερα από όσα είχε αποκαλύψει τότε.

«Δεν τον είδα να λέει λεπτομέρειες που να ταιριάζουν με όλες τις άλλες μαρτυρίες για την υπόθεση. Νομίζω ότι άλλαξε λίγο την ιστορία του. Και η εκδοχή του για το πώς συνέβησαν όλα δεν ταιριάζει με αυτές. Θεωρώ ότι ξέρει  περισσότερα γιατί ήταν ο τελευταίος που την είδε», τονίζει ο Κορίνα.

Ο σερίφης του Λος Άντζελες, Τζον Κορίνα



Δεν λέει ρητά αν πιστεύει πως η ηθοποιός έπεσε θύμα δολοφονίας, αλλά σημειώνει: «Πιστεύω ότι είναι αρκετά ύποπτος ώστε να μας κάνει να θεωρούμε ότι κάτι συνέβη. Δεν ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, όπως και αν ήταν ατύχημα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε πώς κατέληξε στο νερό».

Ο ντετέκτιβ Ραλφ Χερνάντες υπογραμμίζει ότι η Γουντ «έδειχνε σαν θύμα επίθεσης, όταν ανασύρθηκε από το νερό».

Την ίδια στιγμή, ο καπετάνιος Ντάβερν, ο οποίος βρισκόταν στο σκάφος τη νύχτα της εξαφάνισης της Γουντ, επίσης συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ. «Θυμάμαι ανθρώπους να έρχονται στο σκάφος και να λένε ότι βρέθηκε η Νάταλι Γουντ. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», αναφέρει. 
 «Κρατά το κλειδί του θανάτου της» υποστηρίζει η αδελφή της

Η αδελφή της αδικοχαμένης ηθοποιού υποστηρίζει σθεναρά ότι ο Βάγκνερ κρατά το «κλειδί» που ξεκλειδώνει το μυστήριο του θανάτου της και εξοργίστηκε μαζί του που δεν ήρθε σε επαφή με την αστυνομία. 

Το 2011 είχε δηλώσει στη Daily Mail πώς μετά από 35 χρόνια ένιωθε τόσο κοντά στον να καταλάβει τι είχε συμβεί στην αδελφή της, αλλά η εισαγγελία του Λος Άντζελες είχε αρνηθεί να απαγγείλει κατηγορίες στον Βάγκνερ, τον άνδρα που θεωρούσε υπεύθυνο. 



«Πρόκειται για συγκάληψη και δεν θα ησυχάσω μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη για την Νάταλι», είχε αναφέρει.  Δύο χρόνια αργότερα, το 2013, αποκάλυψε ότι ο καπετάνιος του σκάφους τής είπε ότι η αδελφή της σπρώχτηκε από τον σύζυγό της και αρνήθηκε να τη βοηθήσει όταν έπεσε στο νερό.

«Ήταν μεθυσμένη μετά από μία νύχτα με πολύ αλκοόλ και ο Βάγκνερ, τον οποίο αποκαλούσε RJ, δεν φαινόταν να έχει συνειδητοποιήσει πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό. Είπε ότι του φάνηκε να την σπρώχνει και εκείνη έπεσε στη θάλασσα. Ο Ντένις πανικοβλήθηκε και τότε ο RJ του είπε: Άστην εκεί, της αξίζει ένα μάθημα», ανέφερε η Λάνα.

Η ιατροδικαστική εξέταση είχε δείξει ότι στο στομάχι της Γουντ υπήρχε τροφή που δεν είχε χωνευτεί, κάτι που υποδείκνυε ότι πέθανε περίπου τα μεσάνυχτα, δύο ώρες δηλαδή αφότου, ο Βάγκνερ και ο Γουόκεν έφυγαν από το εστιατόριο όπου είχαν δειπνήσει.


Η εκδοχή του Βάγκνερ

Ο Βάγκνερ από την πλευρά του, είχε λύσει τη σιωπή του το 2016, 35 χρόνια μετά το θάνατο της ηθοποιού, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για τραγικό ατύχημα. Σε απομνημονεύματά του το 2009 ανέφερε ότι είχε καυγαδίσει και με την ίδια, αλλά και τον Γουόκεν και ότι η Γουντ εξαφανίστηκε στη συνέχεια, φεύγοντας από το γιοτ με την φουσκωτή βάρκα για να πάει στην ακτή μόνη της. 

«Την τελευταία φορά που είδα τη γυναίκα μου ήταν στο μπάνιο να φτιάχνει τα μαλλιά της, ενώ είχα μία διαφωνία με τον Κρις. Την είδα να κλείνει την πόρτα και να πηγαίνει στο κρεβάτι», τόνισε τότε ο Βάγκνερ. 



Περιέγραψε πώς εκείνος και ο Γουόκεν ανέβηκαν στο κατάστρωμα για να πάρουν αέρα και να ηρεμήσουν. Περίμενε λίγη ώρα πριν πάει στο κρεβάτι του, όμως όταν πήγε η σύζυγός του έλειπε. 

«Ναι φταίω. Εάν ήμουν εκεί, μπορεί να μην είχε συμβεί τίποτα. Δεν ήμουν, αλλά είμαι ένας άνδρας υπεύθυνος για τη γυναίκα που αγαπούσε. Θα έκανα τα πάντα για να την προστατεύσω. Οτιδήποτε. Έχασα τη γυναίκα που αγαπούσα με όλη μου την καρδιά και ποτέ δεν πρόκειται να το ξεπεράσω τελείως», σημείωσε

Η Νάταλι Γουντ και ο Ρόμπερτ Βάγκνερ είχαν παντρευτεί δύο φορές, μία το 1957 και μία το 1973, ενώ στο μεσοδιάστημα είχαν κάνει από έναν γάμο. Επανασυνδέθηκαν το 1972 και από τον δεύτερο μεταξύ τους γάμο απέκτησαν το μοναδικό βιολογικό τους παιδί, την Κόρτνεϊ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης