Ο υποψήφιος για Όσκαρ που έχασε τη ζωή του πριν από 12 χρόνια

Ο υποψήφιος για Όσκαρ που έχασε τη ζωή του πριν από 12 χρόνια

«Ήθελε όσο τίποτα το έργο του σχετικά με τους οδηγούς ταξί του Πίτσμπουργκ να γίνει ταινία», δήλωσε η σύζυγος του  

Ο υποψήφιος για Όσκαρ που έχασε τη ζωή του πριν από 12 χρόνια
Αν και πιστεύει ότι ένιωθε «περήφανος για τα επιτεύγματά του», η σύζυγός του θεατρικού συγγραφέα August Wilson, Constanza Romero Wilson, σημειώνει σε συνέντευξή της ότι εκείνος «ήθελε όσο τίποτα το έργο του σχετικά με τους οδηγούς ταξί του Πίτσμπουργκ να γίνει ταινία». 

Σήμερα, 12 χρόνια μετά το θάνατο του, το όνειρό του όχι μόνο γίνεται πραγματικότητα, αλλά η ταινία που στηρίζεται στη συγγραφή  του, με τίτλο «Fences» με πρωταγωνιστές τους Denzel Washington και Viola Davis, είναι υποψήφια για Oscar καλύτερης ταινίας. 

Ο Wilson, που πέθανε από καρκίνο το 2005, θα ήταν σήμερα ευτυχής για το επίτευγμα του, δήλωσε στους δημοσιογράφους η σύζυγός του. 
Κλείσιμο



August Wilson

Η ταινία γυρίστηκε στην ιστορική αφροαμερικανική συνοικία του Pittsburgh, όπου και μεγάλωσε ο August Wilson. Ο Washington, εκτός από καθήκοντα σκηνοθέτη έχει αναλάβει και την παραγωγή, μαζί με τους Scott Rudin («No Country for Old Men», 2007) και Todd Black («Seven Pounds», 2008). Ο Rudin, μάλιστα, είχε επίσης βραβευτεί με Tony Καλύτερης Αναβίωσης Θεατρικού Έργου την ίδια χρονιά με τους Washington και Davis. 


Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης