Ο υποψήφιος για Όσκαρ που έχασε τη ζωή του πριν από 12 χρόνια
«Ήθελε όσο τίποτα το έργο του σχετικά με τους οδηγούς ταξί του Πίτσμπουργκ να γίνει ταινία», δήλωσε η σύζυγος του
Αν και πιστεύει ότι ένιωθε «περήφανος για τα επιτεύγματά του», η σύζυγός του θεατρικού συγγραφέα August Wilson, Constanza Romero Wilson, σημειώνει σε συνέντευξή της ότι εκείνος «ήθελε όσο τίποτα το έργο του σχετικά με τους οδηγούς ταξί του Πίτσμπουργκ να γίνει ταινία».
Σήμερα, 12 χρόνια μετά το θάνατο του, το όνειρό του όχι μόνο γίνεται πραγματικότητα, αλλά η ταινία που στηρίζεται στη συγγραφή του, με τίτλο «Fences» με πρωταγωνιστές τους Denzel Washington και Viola Davis, είναι υποψήφια για Oscar καλύτερης ταινίας.
Ο Wilson, που πέθανε από καρκίνο το 2005, θα ήταν σήμερα ευτυχής για το επίτευγμα του, δήλωσε στους δημοσιογράφους η σύζυγός του.
Κλείσιμο
August Wilson
Η ταινία γυρίστηκε στην ιστορική αφροαμερικανική συνοικία του Pittsburgh, όπου και μεγάλωσε ο August Wilson. Ο Washington, εκτός από καθήκοντα σκηνοθέτη έχει αναλάβει και την παραγωγή, μαζί με τους Scott Rudin («No Country for Old Men», 2007) και Todd Black («Seven Pounds», 2008). Ο Rudin, μάλιστα, είχε επίσης βραβευτεί με Tony Καλύτερης Αναβίωσης Θεατρικού Έργου την ίδια χρονιά με τους Washington και Davis.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.