Halsey: «Η άμβλωση μου έσωσε τη ζωή» - Οι τρεις αποβολές, η άμβλωση και η δωρεά οργάνων που σχεδίαζε

«Στο ένα μου χέρι θα κρατήσω τον γιο μου και με το άλλο, θα πολεμήσω με όλη μου τη δύναμη για τα δικαιώματά μας», έγραψε μεταξύ άλλων η γνωστή τραγουδοποιός

Μετά την ακύρωση του νόμου «Roe vs. Wade» στις ΗΠΑ, που στερεί στις γυναίκες το δικαίωμα για άμβλωση, με 26 πολιτείες να συμφωνούν με αυτή, έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις, κυρίως στον γυναικείο πληθυσμό.

Όλο και περισσότερες γυναίκες μιλούν ανοιχτά για την εμπειρία τους και τονίζουν τη σημασία του να έχει κανείς το δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του για τον εαυτό του.


Ανάμεσα στις γυναίκες αυτές και η Halsey, η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία με το single, «Without Me».

Η ίδια αποφάσισε να «ταρακουνήσει» την κοινή γνώμη, καταθέτοντας τη δική της εμπειρία, με μία ανοιχτή επιστολή στη Vogue. Όπως έγραψε σε αυτή, μπορεί άλλες γυναίκες να σκέφτονται διαφορετικά για την άμβλωση, όταν γίνονται μητέρες, όμως εκείνη νιώθει ευγνωμοσύνη, καθώς της έσωσε τη ζωή.

Πριν αποκτήσει τον γιο της, Έντερ, η τραγουδίστρια είχε προχωρήσει σε άμβλωση. «Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν εάν από τότε που γέννησα, μετά από χρόνια αγωνίας, έχω αναθεωρήσει τη στάση μου για την άμβλωση. Η απάντησή μου είναι κατηγορηματικά, όχι. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν ένιωσα τόσο έντονα για αυτό», γράφει στην αρχή της επιστολής.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, η άμβλωση ήταν που της έσωσε τη ζωή και της έδωσε την ευκαιρία να γεννήσει τον γιο της. «Η έκτρωση μου έσωσε τη ζωή κι έδωσε την ευκαιρία στον γιο μου να κάνει τη δική του. Κάθε άτομο αξίζει το δικαίωμα να επιλέξει πότε και εάν και πώς θα βιώσει αυτή την εμπειρία κι αν θα αλλάξει τη ζωή του. Εγώ λοιπόν, θα κρατήσω στο ένα μου χέρι τον γιο μου και με το άλλο, θα πολεμήσω με όλη μου τη δύναμη», συνεχίζει η τραγουδίστρια.

Η Halsey έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί με τον παραγωγό ταινιών, Άλεβ Αϊντίν τον Ιούλιο του 2021. Ωστόσο, πριν καταφέρει να γεννήσει τον καρπό του έρωτά τους, η τραγουδίστρια είχε περάσει από τρεις αποβολές.


«Ένιωθα πως το να μείνω έγκυος ήταν τραγική ειρωνεία. Πάλευα με όλη μου την ψυχή. Στην τελευταία μου αποβολή, χρειάστηκε να κάνω άμβλωση, καθώς το σώμα μου δεν μπορούσε να διακόψει μόνο του την εγκυμοσύνη και κινδύνευα να πάθω σήψη», περιέγραψε παρακάτω, κάνοντας λόγο για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

«Φοβόμουν για τον εαυτό μου, ένιωθα αβοήθητη. Ήμουν προετοιμασμένη για το χειρότερο. Έδωσα ακόμα και συμβουλές για τη δωρεά των οργάνων μου, σε περίπτωση που πεθάνω ή μείνω εγκεφαλικά νεκρή», εξήγησε και πρόσθεσε: «Ενώ μπορεί να ζούσα ακόμα και ο εγκέφαλός μου να μη λειτουργεί, το κράτος θα είχε την άδεια να κόψει το δέρμα μου και να πάρει τα όργανά μου για να σώσει άλλες ζωές».


«Τι αστείο που ενώ η δική μου καρδιά δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από μια σειρά ακούσιων κινήσεων σε ένα χειρουργικό τραπέζι, μια καρδιά που χτυπά στη μήτρα μου θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν μπορούσα να συναινέσω να σώσω τη ζωή μου», συμπλήρωσε κλείνοντας.



Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκροί στην άσφαλτο 15χρονη και 23χρονος

Συγκλονιστικά πλάνα από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους MV-22 Osprey σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Βαρβάρα Κίρκη για Θέμη Αδαμαντίδη: «Δεν έφυγα νωρίτερα γιατί τον αγάπησα και τον αγαπάω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr