Έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τον ρόλο που τον έκανε αστέρα του κινηματογράφου σε ηλικία μόλις επτά ετών όταν υποδύθηκε τον Ντένις Μίτσελ στην ταινία «Ντένις ο Τρομερός», ο Μέισον Γκαμπλ όμως δεν θυμίζει σε τίποτα το ξανθό αγόρι που όλοι θυμόμαστε και έχει μια εντελώς διαφορετική δουλειά.
Ο 35χρονος πλέον Γκαμπλ, εργάζεται ως περιβαλλοντικός επιστήμονας αφού πήρε πτυχίο στη θαλάσσια βιολογία.
Το 2011, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: «Η μελέτη της Θαλάσσιας Βιολογίας και η συνέχιση της εκπαίδευσης είναι κάτι για το οποίο ήμουν πάντα πολύ παθιασμένος. Το να αναπτύξετε το μυαλό σας και την ικανότητά σας να σκέφτεστε κριτικά είναι πολύ σημαντικό».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.