Αγνώριστη η γοητευτική Έλεν Μίρεν στον ρόλο της «Σιδηράς Κυρίας του Ισραήλ»

Αγνώριστη η γοητευτική Έλεν Μίρεν στον ρόλο της «Σιδηράς Κυρίας του Ισραήλ»

Εντυπωσιακή η  μεταμόρφωση της καταξιωμένης ηθοποιού στην ταινία «Γκόλντα»

mirren_golda
Τη μοναδική γυναίκα πρωθυπουργό του Ισραήλ, Γκόλντα Μέιρ, ενσαρκώνει η γοητευτική ηθοποιός, Έλεν Μίρεν, στην ταινία του σκηνοθέτη του Γκι Νατίβ.

Η 76χρονη Βρετανίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη βιογραφική ταινία, υπό τον τίτλο «Golda», που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Γκι Νατίβ.

Η Γκόλντα Μέιρ, γνωστή ως η «Σιδηρά Κυρία» του Ισραήλ, ήταν αυτή που έλαβε τις αποφάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ (Ημέρα της Εξιλέωσης), το 1973.


Αν κρίνουμε, πάντως, από τις φωτογραφίες της Έλεν Μίρεν που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μένουμε με το στόμα ανοιχτό.

Κλείσιμο
Η μεταμόρφωσή της είναι απίστευτη ανοίγοντας την όρεξη στους σινεφίλ να την απολαύσουν από...κοντά.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είναι αγνώριστη, με γκρίζα μαλλιά και πολλά κιλά ενσαρκώνοντας πιστά το ρόλο της Γκόλντα Μέιρ.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Συρίας εξαπέλυσαν ταυτόχρονες επιθέσεις στη Χερσόνησο του Σινά και τα υψίπεδα του Γκολάν καταλαμβάνοντας εξαπίνης την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ.


«Ως κάποιος που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ είναι τιμή μου να αφηγηθώ αυτή τη συναρπαστική ιστορία για την πρώτη και μοναδική γυναίκα που κυβέρνησε ποτέ το Ισραήλ», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Γκι Νατίβ.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια αιφνίδια επίθεση μ΄έναν πυρήνα στρατηγών να υπονομεύει την κρίση της Γκόλντα Μέιρ, ενώ η ίδια ταυτόχρονα υποβάλλεται σε μυστικές θεραπείες για την ασθένειά της.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τη θρυλική Έλεν Μίρεν για να φέρω στο προσκήνιο αυτήν την επική, συναισθηματική και περίπλοκη ιστορία», πρόσθεσε ο Ισραηλινός σκηνοθέτης.

Η Μέιρ έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ισραήλ αναλαμβάνοντας τα ηνία της χώρας το 1969, ωστόσο, δέχτηκε κριτική για τον χειρισμό της στον πόλεμο του 1973. Παραιτήθηκε το 1974 και απεβίωσε έξι χρόνια αργότερα.


Σχετικά με το ρόλο της, η καταξιωμένη ηθοποιός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Γκόλντα Μέιρ ήταν μια τρομερή, αδιάλλακτη και ισχυρή ηγέτης. Είναι μεγάλη πρόκληση να την υποδύομαι στην ταινία, στην πιο δύσκολη στιγμή της εξαιρετικής ζωής της. Ελπίζω μόνο να τη δικαιώσω!».




Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο βιαστής παιδιών και δολοφόνος Ντέιβιντ Κοξ που ζητούσε να τον εκτελέσουν «το ταχύτερο δυνατόν»

«Χειρόφρενο» σήμερα σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ - Στάση εργασίας στα λεωφορεία - Χωρίς δακτύλιο η Αθήνα

Ανεμβολίαστο κατά του κορωνοϊού το 30% των υγειονομικών στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης