7 νικητές των Όσκαρ που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τηλεοπτικές σειρές

7 νικητές των Όσκαρ που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τηλεοπτικές σειρές

Ποιοι είναι αυτοί;

Ithopoioi
Πολλοί ηθοποιοί κατάφεραν να κάνουν μια αξιόλογη καριέρα στον κινηματογράφο μετά το ξεκίνημα της καριέρας τους που αφορούσε συμμετοχή σε μια τηλεοπτική σειρά, λίγοι όμως είναι αυτοί που κέρδισαν το Όσκαρ.

Στη σημερινή λίστα φιλοξενούμε μερικούς αστέρες που όταν έλαβαν τον πρώτο ρόλο τους ίσως και οι ίδιοι να μην πίστευαν ότι θα μπορούσαν να φτάσουν τόσο ψηλά, όχι μόνο τα κατάφεραν όμως αλλά έχουν πλέον στη συλλογή τους το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Denzel Washington

Πολύ πριν γίνει ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ο Denzel Washington υποδυόταν τον γιατρό Philip Chandler σε 137 επεισόδια της διάσημης τηλεοπτικής σειράς των 80s, St. Elsewhere. Από εκείνη τη στιγμή και αργότερα, ο Washington ξεκίνησε μια μεγάλη καριέρα στον κινηματογράφο. Το 1990 κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την δραματική-πολεμική ταινία Glory και το 2002 το το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Καλύτερου Ηθοποιού για την αριστουργηματική ταινία Training Day. Συνολικά από το 1988 έως το 2018, ο Αμερικανός ηθοποιός έχει στο… βιογραφικό του οκτώ υποψηφιότητες για τα βραβεία που απονέμονται από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Tom Hanks

Ο Hanks θεωρείται πλέον -και όχι άδικα- θρύλος στο Χόλιγουντ, τόσο ως ηθοποιός, όσο και ως παραγωγός αλλά και σκηνοθέτης. Πριν από όλα αυτά όμως, ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε μια τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο Bosom Buddies. Η σειρά τελικά ακυρώθηκε μετά την προβολή της δεύτερης σεζόν αλλά ο Hanks κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε ταινίες μεγάλους μήκους. O 64χρονος ηθοποιός είχε έξι συνολικά υποψηφιότητες για Όσκαρ στην καριέρα του κι έχει προσφέρει αξιομνημόνευτες ερμηνείες. Το 1994 κερδίζει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την εκπληκτική του απόδοση στο συγκλονιστικό φιλμ Philadelphia και τον επόμενο χρόνο κερδίζει και πάλι το βραβείο για την ταινία Forrest Gump.

Ποιοι είναι όμως οι υπόλοιποι;

Μάθετε στο Watch & Chill


Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομία και «θαμώνες» της Βαρνάβα έπαιζαν τη γάτα με το ποντίκι - Σε συγκέντρωση καλεί το ΚΚΕ 

Πάσχα: Μπλόκα παντού για να μην έχουμε «Μαλεσίνες» - Πότε θα επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις

Φρίκη στην Κατερίνη: Τη βίαζε ο θείος της επί 10 ολόκληρα χρόνια - «Ξυπνούσα από τον πόνο στα 13 μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης