Ταραντίνο: Μετατρέπει σε μυθιστόρημα το «Once Upon a Time… in Hollywood»

Ταραντίνο: Μετατρέπει σε μυθιστόρημα το «Once Upon a Time… in Hollywood»

Θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021 - Στο δεύτερο βιβλίο του θα εμβαθύνει στην κινηματογραφική τέχνη του 1970

taranrsss
Συμφωνία για δύο βιβλία υπέγραψε ο Κουέντιν Ταραντίνο με τον εκδοτικό οίκο Harper. Ο σκηνοθέτης θα κάνει μυθιστόρημα την ταινία του «Once Upon a Time… in Hollywood» (2019), το οποίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021. Θα ακολουθήσει ένα βιβλίο που θα συγγράψει για την τέχνη του κινηματογράφου.

«Τη δεκαετία του 1970 οι μετατροπές ταινιών σε μυθιστορήματα ήταν τα πρώτα βιβλία για ενήλικες που διάβαζα μεγαλώνοντας» επισημαίνει, σε ανακοίνωση, ο Κουέντιν Ταραντίνο. «Και έως σήμερα έχω μεγάλη αγάπη για αυτό το λογοτεχνικό είδος. Κατά συνέπεια, ως λάτρης των μυθιστορηματοποίησης κινηματογραφικών ταινιών, με υπερηφάνεια ανακοινώνω το “Once Upon a Time…in Hollywood” ως συνεισφορά μου σε αυτό το συχνά βαλμένο στο περιθώριο – αλλά αγαπημένο – υπο-είδος λογοτεχνίας. Με ενθουσιάζει επίσης το ότι θα εξερευνήσω περαιτέρω τους χαρακτήρες μου και τον κόσμο τους σε ένα λογοτεχνικό εγχείρημα που θα μπορέσει, ελπίζω, να σταθεί δίπλα στο κινηματογραφικό αντίστοιχό του». Η μετατροπή σε μυθιστόρημα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας θα εκδοθεί σε χαρτόδετο Harper Perennial, σε eBook και audio book. Το φθινόπωρο του 2021 θα ακολουθήσει πολυτελής δεμένη έκδοση.

Το δεύτερο βιβλίο του Ταραντίνο θα είναι δοκίμιο, με τίτλο «Cinema Speculation». Το εμπνεύστηκε από τα κριτικά κινηματογραφικά δοκίμια της Πολίν Κάελ (Pauline Kael), για την οποία ο ίδιος έχει αναφέρει ότι έχει ασκήσει συγγραφική επιρροή πάνω του. Το «Cinema Speculation» θα είναι μια βαθιά κατάδυση στις ταινίες της δεκαετίας του 1970, τις ίδιες ταινίες για τις οποίες η Κάελ έγραψε κριτική στο απόγειο της καριέρας της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Αγωνία για τη δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης μετά τα προβλήματα στις συνδέσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Ισχυρές βροχές από τα νότια-Έρχονται χιόνια

Το σχόλιο της Αλεξίας Έβερτ για τους τους διαδηλωτές - «κατσαρίδες» που την έθεσε εκτός δήμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης