Βίκυ Χατζηβασιλείου για κορωνοϊό: Μια γρίπη είναι που θέλει μια προφύλαξη

Η παρουσιάστρια ανέβασε βίντεο στο κανάλι της στο YouTube όπου δίνει απλές συμβουλές προστασίας από τον ιό

Μέσα από το κανάλι της στο YouTube η Βίκυ Χατζηβασιλείου ασχολήθηκε τόσο με το καρναβάλι όσο και με το μείζον θέμα των ημερών που είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η παρουσιάστρια μάλιστα αναφέρθηκε σε απλά tips που αν τα εφαρμόσουμε θα προστατευτούμε ενώ συνέστησε και ψυχραιμία.

«Προσπαθούν όλοι να βρουν μάσκες ιατρικές, μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό. Έχει γίνει η κατάσταση επιδημική και πάει να γίνει πανδημική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας πιάσει τρέλα», είπε αρχικά η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Όσον αφορά στον τρόπο που μπορούμε να προστατευτούμε από αυτόν, η γνωστή παρουσιάστρια ανέφερε «πρωτίστως να μείνουμε ψύχραιμοι. Δεύτερον, να πλένουμε πάρα πολύ καλά τα χέρια μας μιας και ο ιός μεταδίδεται με τον βήχα του διπλανού, το φτέρνισμα του παραδιπλανού και την επαφή με έναν πολύ κοντινό μας άνθρωπο. Αν θέλετε να φορέσετε την μάσκα, φορέστε την αλλά σωστά! Μιας χρήσεως είναι και δη κινέζικες! Μετά την χρήση, την πετάμε την μάσκα. Ξέρω πως δεν υπάρχουν πια στην αγορά. Προσπάθησα και εγώ να βρω σε φαρμακείο ώστε να σας δείξω πως να την φοράμε σωστά αλλά δεν βρήκα».

Τέλος, η Βίκυ Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε και σε αυτούς που τρέχουν στα σούπερ μάρκετ: «Κάποιοι έχουν ξαμολυθεί και αδειάζουν τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ παίρνοντας τρόφιμα. το θεωρώ υπερβολικό γιατί και να νοσήσεις, δεν σημαίνει ότι θα πάθεις κάτι απαραίτητα. Το 2% μόνο, ευτυχώς, έχει θνησιμότητα σε περίπτωση που προσβληθεί από τον ιό. Και ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες; Οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, άνθρωποι που είναι σε καταστολή ή κάνουν χημειοθεραπεία, άνθρωποι που έχουν οξεία αναπνευστικά προβλήματα και άνθρωποι που έχουν καρδιοπάθειες. Αυτές είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε να το ξεπεράσουμε, μια γρίπη είναι. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Μια γρίπη που θέλει μια προφύλαξη, πάρτε τις βιταμινούλες σας, φάτε σωστά και αποφεύγετε να βρίσκεστε σε πολυσύχναστους χώρους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr