Νίκη Ξάνθου: "Ήμουν από τις πιο θηλυκές αθλήτριες"

Η συμμετοχή της στο "Dancing with the Stars" αποτέλεσε έκπληξη, τόσο για όσους την ήξεραν, όσο και για την ίδια τη Νίκη Ξάνθου...

Η συμμετοχή της στο "Dancing with the Stars" αποτέλεσε έκπληξη, τόσο για όσους την ήξεραν, όσο και για την ίδια τη Νίκη Ξάνθου. Πώς νιώθει όμως που αποχώρησε από το παιχνίδι και μάλιστα πρώτη πρώτη; «Έφυγα πάρα πολύ γρήγορα και δεν μπόρεσα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αν και δεν είχα καμία σχέση με το χορό, έκανα εντατικές πρόβες επί τρεις ώρες κάθε μέρα. Χρειαζόμουν λίγα live παραπάνω για να μπορέσω να απελευθερωθώ και να το ευχαριστηθώ περισσότερο», είπε η ίδια στο περιοδικό "ΕΓΩ Weekly".

Για τη Νίκη ο χώρος της τηλεόρασης δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό. «Η τηλεόραση έχει τους δικούς της κανόνες. Δεν μοιάζει με το στίβο. Εκεί όλα είναι αντικειμενικά, υπάρχει μια μεζούρα και ένα χρονόμετρο. Κατάλαβα λοιπόν ότι δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η κριτική επιτροπή. Ο κόσμος αποφασίζει. Ήμουν πολλά χρόνια εκτός δημοσιότητας, σε αντίθεση με του υπόλοιπους διαγωνιζομένους, που έχουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και αυτό μέτρησε. Άλλωστε ο κόσμος θέλει να περνάει καλά. Για παράδειγμα, όταν βγαίνει ο Τρύφωνας μεταδίδει τη χαρά και το χιούμορ του και αυτό αρέσει».  



Μετά από μια εξαιρετική πορεία στο στίβο και συγκεκριμένα στο άλμα εις μήκος, η Νίκη Ξάνθου αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Με τι ασχολείται τώρα; «Από την στιγμή που σταμάτησα τον αθλητισμό, διατηρώ, ως Ολυμπιονίκης, μια τιμητική θέση στο Λιμενικό, ενώ παράλληλα έχω ασχοληθεί και με το real estate. Είχα ένα οικόπεδο την Πάτμο και υλοποίησα ένα project 9 κατοικιών με το όνομα Terra Attiva. Δεν είναι όμως κάτι που το κάνω επαγγελματικά».

Η γνώμη της για τα παιδιά; «Έχω μια πολύ καλή επαφή με τα παιδιά. Το να κάνω δικό μου παιδί με αγχώνει απίστευτα. Με τρομάζει η ιδέα. Θεωρώ μεγάλη ευθύνη το να μεγαλώσεις σωστά ένα παιδί. Δεν πιστεύω ότι κάνεις ένα παιδί επειδή έτσι πρέπει. Οφείλεις να το νιώθεις και να είσαι συνειδητοποιημένος γονιός», λέει ενώ θεωρεί πως ο γάμος δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη σχέση.



Η Νίκη αποτέλεσε μία από τις ελάχιστες εκπροσώπους του χώρου της, η οποία φρόντιζε απόλυτα και την εξωτερική της εμφάνιση. «Ήμουν από τις πιο θηλυκές αθλήτριες. Πάντα βαφόμουν, ακόμα και όταν είχα αγώνα ή προπόνηση. Ήταν ένας τρόπος να ξεπεράσω το άγχος μου. Η διαδικασία μέσα από την οποία επέλεγα πώς θα βαφτώ, τι θα φορέσω, μου άρεσε. Πάνω απ’ όλα είμαστε γυναίκες!»
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr