Ντουμπάι: Έξοδος από το lockdown με αυστηρούς περιορισμούς, μάσκες και πρόστιμα

Ντουμπάι: Έξοδος από το lockdown με αυστηρούς περιορισμούς, μάσκες και πρόστιμα

Ντουμπάι: Οι πολίτες οφείλουν να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους και να φοράνε μάσκα σε όλες τις μετακινήσεις τους, διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμο 1000 Dh

dubai_main
Το Ντουμπάι αποφάσισε την εκκίνηση της άρσης των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19 και με ένα άριστα σκηνοθετημένο βίντεο η κυβέρνηση του Εμιράτου περιγράφει βήμα προς βήμα την επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι πολίτες του Εμιράτου, μπορούν πλέον να κυκλοφορούν στους δρόμους ελεύθερα, απο τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, κάτι που σημαίνει ότι η νυχτερινή ζωή, οι σαμπάνιες και τα δείπνα στα φαντεζί εστιατόρια, μπορούν να περιμένουν.

Dubai eases Covid-19 restrictions

Δημοσιεύτηκε από The National στις Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020


Η καθημερινή άσκηση θα επιτρέπεται αλλά μόνο για μια έως δυο ώρες την ημέρα, στην περιοχή όπου διαμένουν και έως τρία άτομα ταυτόχρονα μαζί. Περιορισμοί μπαίνουν στις μεταξύ συναντήσεις των συγγενών, καθώς οι κάτοικοι του Ντουμπάι θα μπορούν να συναντιούνται μόνο με τους συγγενείς Α' και Β' βαθμού. Οι φιλικές συναντήσεις απαγορεύονται ενώ δεν επιτρέπεται να βρίσκονται περισσότερα από πέντε άτομα σε ένα σημείο.

Τα εμπορικά κέντρα ανοίγουν και θα υποδέχονται το κόσμο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ. Οι κινηματογράφοι και οι χώροι διασκέδασης εντός των εμπορικών κέντρων παραμένουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας. Όλα τα καταστήματα ανοίγουν, όμως δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν περισσότερο από το 30% της χωρητικότητας τους. Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό των καταστημάτων που θα πρέπει να δουλεύουν με το 30% του προσωπικού τους. Από αύριο τίθεται σε λειτουργία τόσο το μετρό, όσο και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς με κάποιες εξαιρέσεις, από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Όπως αναφέρεται στο σχετικό βίντεο, οι πολίτες οφείλουν να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους και να φοράνε μάσκα σε όλες τις μετακινήσεις τους, διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμο 1000 Dh.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 107.000 τα κρούσματα στην Τουρκία - 106 νέοι θάνατοι

Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί από Covid-19 στη Βρετανία

Αρβελέρ: Ο Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή είναι δώρο για την Ελλάδα  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ