Εισαγγελική παρέμβαση για τη διασπορά του κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διασπορά του κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

Η έρευνα αφορά την πιθανή διάπραξη κακουργηματικών πράξεων - Θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών στις δύο υγειονομικές δομές - Αναζητούνται οι υπεύθυνοι των κλινικών

5072379
Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευάγγελου Ιωαννίδη, προκάλεσε το γεγονός της μετάδοσης του νέου κορωνοϊου σε εργαζόμενους αλλά και σε ασθενείς της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με στόχο να εντοπιστούν τυχόν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της κλινικής. Η εισαγγελική έρευνα αφορά και την κλινική Κασταλία, ενώ αναζητούνται οι υπεύθυνοι των δύο δομών. Η εισαγγελική παραγγελία αφορά τη διερεύνηση κακουργηματικών πράξεων. 

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Να σημειωθεί τέλος πως ο εισαγγελέας ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής όπου και εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Δεν αποκλείεται μάλιστα νέα παρέμβασή του και για αυτή την περίπτωση.

Τουλάχιστον 28 κρούσματα στην ιδιωτική κλινική

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες, μετά την επιβεβαίωση 28 κρουσμάτων κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας έκανε λόγο για «απρόσεχτη συμπεριφορά των λίγων» και μάλιστα σε υγειονομικές δομές, που θέτουν σε κίνδυνο, όπως είπε, τους πολλούς. 


Πιθανά κρούσματα κορωνοϊού στο Περιστέρι
Κλείσιμο

Επί τόπου βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς και κατά τις ίδιες πληροφορίες 13 εξ αυτών είναι θετικοί. Δύο εξ αυτών, μια γυναίκα 90 ετών και ένας άνδρας 86 ετών διακομίσθηκαν στο ΝΙΜΤΣ.

Θετικοί βρέθηκαν και άλλοι τέσσερις ασθενείς, όπως και 11 μέλη του προσωπικού της κλινικής.  Τα δείγματα ελήφθησαν χθες και σήμερα, όπως είπε στο protothema.gr ο διευθυνρτής της Παθολογικής Κλινικής της μονάδας, Γιώργος Μόσιος. Στην κλινική μετέβησαν και οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας. 

Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας ο κορωνοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες.. Επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος.  Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους, υπογράμμισε.  Στη διάρκεια της ενημέρωσης όμως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό ότι κρούσμα επιβεβαιώθηκε και σε δεύτερη δομή, στα νότια προσάστια, που δεν κατονομάστηκε. Όπως είπε η δομή αυτή, φιλοξενεί τριακοσίου τροφίμους και έχει 170 εργαζόμενους. Στα 92 δείγματα που έχουν εξετασθεί από αυτήν έως τώρα είναι αρνητικά. 
taxiarxai1

Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό και αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ακόμη από αυτά, συνεπώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

ΠΗΓΗ φωτό/ βίντεο: peristerinews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η Bild προτείνει Ελλάδα για διακοπές εν μέσω κορωνοϊού

Βίντεο: Χειροκροτήματα για τον πρώτο ασθενή κορωνοϊού που βγήκε από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας

Καλοκαιριάζει ξανά από την Παρασκευή - Ήλιος και 20άρια στην Αθήνα, βροχές στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ