Κορωνοϊός: Στους 117 οι νεκροί - Δέκα νέα κρούσματα - 2.245 συνολικά - 61 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Στους 117 οι νεκροί - Δέκα νέα κρούσματα - 2.245 συνολικά - 61 διασωληνωμένοι

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε σε έξι νέους θανάτους και 116 νεκρούς - Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 86χρονου στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 117  - «Βήμα-βήμα πήγαμε στο κλείσιμο, έτσι θα πάμε και στο άνοιγμα» σημείωσε για τα σενάρια άρσης των μέτρων περιορισμού - «Έχουμε περιορίσει δραστικά την διασπορά»

tsiodras01-mesa
Δέκα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Με αυτά, ο συνολικός αριθμός στη χώρα ανέρχεται σε 2.245, ενώ με έξι ακόμη θανάτους, η Ελλάδα μετράει συνολικά 116 νεκρούς. Εξ αυτών, οι 30 είναι γυναίκες.

Λίγη ώρα μετά την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 86χρονου, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και είχε υποκείμενο νόσημα (καρδιολογικό πρόβλημα). Πλέον, οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται σε 117.

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 116 νεκροί - Δέκα νέα κρούσματα - 2.245 συνολικά - 61 διασωληνωμένοι


Από τα 2.245 επιβεβαιωμένα κρούσματα, το 56% είναι άνδρες. Τα 570 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό. 

61 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, με το 84% εξ αυτών να είναι ηλικιωμένοι ή να έχουν υποκείμενο νόσημα και τις 14 να είναι γυναίκες. 44 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Κλείσιμο
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει βήμα-βήμα και προσεκτικά, όπως άλλωστε έγινε και η επιβολή τους. Τόνισε, δε, ότι θα συνιστάται η χρήση μασκών.

Ο δείκτης μετάδοσης του ιού, R0, βρίσκεται στο 0,6, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, παραμένει δηλαδή σημαντικά κάτω από το «1» και αποτελεί «κλειδί» για την σταδιακή άρση των μέτρων.  «Έχουμε περιορίσει δραστικά την διασπορά του ιού» σημείωσε ο καθηγητής.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη ότι τα μοριακά τεστ είναι χρήσιμα για όσους έχουν συμπτώματα και προσέθεσε ότι η επιστημονική επιτροπή σχεδιάζει την επόμενη μέρα, προκειμένου να «πιάνει», όπως είπε, και όσους δεν έχουν συμπτώματα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν ακόμα αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου - Οι Έλληνες τα τήρησαν συντριπτικά

Η πανδημία του κορωνοϊού «έδιωξε» νωρίς τη γρίπη φέτος, αλλά με κόστος

Στο Κρανίδι Χαρδαλιάς, Τσιόδρας, Μηταράκης μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε δομή μεταναστών - Δείτε φωτογραφίες 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK