Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Άλλοι 1.514 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 25.000 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Άλλοι 1.514 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πάνω από 25.000 νέα κρούσματα

Τι δήλωσε ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού, Δρ. Anthony Fauci

coronavirus_usa
Ημέρα πένθους και όχι χαράς για την Ανάσταση του Ιησού Χριστού ήταν η χθεσινή Κυριακή (Πάσχα Καθολικών) στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το CDC ανακοίνωσε τον θάνατο άλλων 1.514 ανθρώπων από την πανδημία covid-19 που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός.

Ο αριθμός θεωρείται σαφώς μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα, ωστόσο την Κυριακή -πόσω μάλλον την ημέρα του Πάσχα- οι αριθμοί των θυμάτων που δίνονται δημόσια είναι πάντα μικρότεροι, καθώς δεν προσμετρώνται σε αυτούς οι θάνατοι στις δημόσιες δομές, όπως γηροκομεία, ή άλλα άσυλα.

Παράλληλα, καταγράφηκαν 25.338 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, καταγράφηκαν 1.920 θάνατοι το Μεγάλο Σάββατο των καθολικών και 2.108 τη Μεγάλη Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με 22.020 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 και πάνω από 550.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Το μοναδικό θετικό από τη χθεσινή μέρα για τις ΗΠΑ, ήταν η ανάρρωση 502 ανθρώπων, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν, έδωσαν μάχη με τον θανατηφόρο ιό και κατάφεραν να βγουν νικητές.

Ο υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, Dr. Anthony Fauci, δήλωσε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων και η επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, μπορεί να ξεκινήσει υπό προϋποθέσεις και σταδιακά, στις αρχές Μαΐου. Χαρακτήρισε, δε, τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες κρίσιμες.

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι αν είχαν αποφασίσει το lockdown νωρίτερα, ίσως η κατάσταση να ήταν πιο εύκολη, σημειώνοντας όμως ότι στις αποφάσεις που λαμβάνονται, υπολογίζονται τα δεδομένα εκείνης της στιγμής.

Πάντως δεν ήταν απόλυτος στο πότε θα επανέλθει η κατάσταση σε μία κανονικότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι επειδή είναι Ιούνιος, ή Ιούλιος, κλείνουμε τους διακόπτες και επαναφέρουμε τα πράγματα όπως ήταν. Πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της ασθένειας, το μέγεθος της απειλής, τη φύση της απειλής. Είναι μία κατάσταση που δεν γνωρίζουμε, απέναντι σε έναν εχθρό που δνε γνωρίζουμε».

Κλείσιμο
«Ως εκ τούτου, θα εξετάσουμε την κατάσταση για κάθε περιοχή διαφορετικά και σε διαφορετικό χρόνο»,πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Γκάνα: Εκτοξεύθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων - 158 σε μία ημέρα

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Νεκρός ο πρώην αρχιραβίνος Ελιάχου Μπάχσι Ντορόν

Κορωνοϊός - Ακτή Ελεφαντοστού: Ο Ντρογκμπά διαθέτει το νοσοκομείο του στους ασθενείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK