Κορωνοϊός - ΕΕ: Η πανδημία θα κυριαρχήσει στην ατζέντα της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ, λέει ο Μάας

Κορωνοϊός - ΕΕ: Η πανδημία θα κυριαρχήσει στην ατζέντα της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ, λέει ο Μάας

Κορωνοϊός - ΕΕ: Η Γερμανία θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το β' εξάμηνο του έτους - «Θα την κάνουμε μια ‘κορωνο-προεδρία’ για να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του» γράφει ο Γερμανός ΥΠΕΞ σε άρθρο του

germany_maas
Η πανδημία του κορωνοϊού θα κυριαρχήσει στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν η Γερμανία αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας σε άρθρο του σε εφημερίδα.

Ο Μάας έχει εκφραστεί με ευθύτητα για την παγκόσμια διαχείριση της κρίσης, ασκώντας κριτική στις ΗΠΑ για την αργή τους αντίδραση και επικρίνοντας την Κίνα ως αυταρχική. Η πανδημία έχει εξαπλωθεί σε 214 χώρες, με 1,6 εκατ. κρούσματα και 106.000 θανάτους.

«Θα την κάνουμε μια ‘κορωνο-προεδρία’ για να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του», γράφει ο Μάας σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt. Η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία την 1η Ιουλίου από την Κροατία.

Μια σταδιακή και συντονισμένη μείωση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα είναι ένα από τα πρώτα καθήκοντα «μόλις διαφύγουμε τον κίνδυνο», γράφει ο Γερμανός υπουργός.

Και το μπλοκ θα χρειαστεί επίσης να αντλήσει διδάγματα από την κρίση, όπως η βελτίωση της πολιτικής προστασίας στην ΕΕ και η κοινή προμήθεια και παραγωγή ιατρικών εφοδίων, αναφέρει. Υπάρχει επίσης μια ανάγκη «να διορθωθούν τα λάθη» που αποκάλυψε η κρίση, γράφει ο Μάας, καταδεικνύοντας τους περιορισμούς στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου «υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, που είναι απαράδεκτοι στην Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται δεύτερο πακέτο μέτρων από την ΕΕ μετά τα 540 δισ. ευρώ - Ο ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης

Η Ελλάδα υποχώρησε 9 θέσεις στη λίστα των χωρών με κρούσματα και θύματα κορωνοϊού


Βρετανία: Δίνει πάνω από 60 εκατ. λίρες στον ΠΟΥ για την αποφυγή δεύτερου κύματος της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ