Κορωνοϊός – Γαλλία: Γιατροί εκτιμούν ότι έως και 1,6 εκατομμύρια πολίτες έχουν προσβληθεί

Κορωνοϊός – Γαλλία: Γιατροί εκτιμούν ότι έως και 1,6 εκατομμύρια πολίτες έχουν προσβληθεί

Κορωνοϊός: Η Γαλλία είχε επιβεβαιώσει 56.154 κρούσματα μέχρι τις 3 Απριλίου – Έρευνα παθολόγων εκτινάσσει το ποσοστό των προσβληθέντων

france_kooooooo
Σχεδόν 1,6 εκατομμύρια Γάλλοι θα μπορούσαν να έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό εκτιμά το συνδικάτο γενικών γιατρών MG France, επικαλούμενο έρευνα που διεξήγαγαν παθολόγοι στη χώρα.

Συνολικά, 56.154 ασθενείς με συμπτώματα του νέου κορωνοϊού καταγράφηκαν το διάστημα μεταξύ 17 Μαρτίου και 3 Απριλίου από 2.048 γιατρούς παθολόγους, σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια, που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Στο σύνολο των γιατρών παθολόγων, η συνδικαλιστική ένωση υπολογίζει τους νοσούντες σε 1,67 εκατομμύρια. Η εκτίμηση θεωρείται «λογική» δεδομένης της μεταδοτικότητας του ιού.

«Προφανώς, πρόκειται για μια εκτίμηση», υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της MG France, Ζακ Μπατιστονί.

«Όμως, δίνει μια ιδέα του εύρους» εκτιμά ο ίδιος, επιμένοντας στη διαφορά μεταξύ του αριθμού των Γάλλων που έχουν προσβληθεί και του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται (σχεδόν 60.000 σύμφωνα με το Σύστημα Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας).

Περίπου 1,6 εκατομμύρια, «είναι πολλοί, σε σύγκριση με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται, όμως είναι λίγοι, εάν το συσχετίσουμε με το σύνολο του πληθυσμού» της Γαλλίας, των σχεδόν 67 εκατομμυρίων κατοίκων, σημείωσε ο Μπατιστονί.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Παράταση καραντίνας - Νέο διάγγελμα Μακρόν τη Δευτέρα


Παρέμβαση εισαγγελέα για τα «fake news» ότι η καραντίνα λήγει τον Απρίλιο


Κορωνοϊός: Απαγορεύονται στο Παρίσι οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες από τις 10 πμ ως τις 7 μμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ