Βίντεο: Ο Αλέξης Παπαχελάς μιλά στον ΣΚΑΪ για τη μάχη του με τον κορωνοϊό

Βίντεο: Ο Αλέξης Παπαχελάς μιλά στον ΣΚΑΪ για τη μάχη του με τον κορωνοϊό

«Είναι πολύ ύπουλος ιός, τον υποτίμησα γιατί ήμουν καλά στην αρχή», είπε  - «Πάρτε το πράγμα σοβαρά, μην ξεχνάτε τους ήρωες πίσω από τις μάσκες» - Η Ιταλία με τρόμαξε, υπογράμμισε

papaxelas-0
Για την εμπειρία του από τη νόσο του κορωνοϊού μίλησε ο Αλέξης Παπαχελάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.  

«Είναι πολύ ύπουλος ιός, τον υποτίμησα γιατί ήμουν καλά στην αρχή» περιέγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή.

Το σχόλιο του Αλέξη Παπαχελά - Η μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο | 06/04/2020


Παρόλα, αυτά, μετά τα πρώτα συμπτώματα, βήχα, πυρετό, «κάτι σαν βαριά γρίπη», ο ιός αποκάλυψε το πρόσωπό του και είναι «κάτι πάρα πολύ σοβαρό, πολύ βαρύ» και «αφορά όλους».

Ο ίδιος περιέγραψε την εντύπωση που είχε στην αρχή, ότι ο κορωνοϊός αφορούσε ηλικιωμένους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας και μετά «ξαφνικά βρέθηκα στην εντατική».

Παραδέχτηκε δε πως στην αρχή, όπως πολλοί, «δεν το είχα πάρει πολύ σοβαρά το θέμα. Η Ιταλία με τρόμαξε».

Κλείσιμο
Μιλώντας για την εμπειρία του στο νοσοκομείο, ο κ. Παπαχελάς ανέφερε ότι του έκανε εντύπωση ότι ακόμα και οι γιατροί μαθαίνουν κάθε μέρα κάτι καινούργιο, δοκιμάζοντας κάθε μέρα κάτι διαφορετικό.

Τόνισε επίσης τον τρομερά σημαντικό ρόλο που παίζει η ψυχολογία, αλλά και η επικοινωνία και τα μηνύματα στήριξης μέσα στο νοσοκομείο. Ιδιαίτερα όμως στάθηκε «στους ανθρώπους πίσω από τις μάσκες», τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί, τόνισε.

Ο Αλέξης Παπαχελάς είπε πως είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως μια τέτοια έλειψη ηγεσίας στον πλανήτη, και φάνηκε ότι ο καθένας έβαλε πάνω από όλα το προσωπικό του συμφέρον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ