Κορωνοϊός - Μύκονος: Εντείνονται οι έλεγχοι για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

metra

Κορωνοϊός: Η δημοτική αρχή Μυκόνου αποφάσισε να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίαςστο νησί και να πραγματοποιείται αυστηρότατος έλεγχος στις πύλες εισόδου στο λιμάνι και το αεροδρόμιο - Αυξάνονται οι απολυμάνσεις

Συνεδρίαση με θέμα την εντατικοποίηση των μέτρων για την πανδημία και την εφαρμογή επιπλεον μέτρων στο νησί της Μυκονου μετα την καταγραφή και δεύτερου κρούσματος κορωνοιού, πραγματοποίησε η δημοτική αρχή του νησιού των ανέμων. Αποφασίστηκε να γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι, διεύρυνση λειτουργίας της δομής το «ΔίχτυΑγάπης» και αύξηση των απολυμάνσεων.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μυκόνου αποτελούμενο από τον πρόεδρο δήμαρχο Μυκόνου κ. Κ. Κουκά, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Α. Κουκά, τη Δημοτική Σύμβουλο κα Ε. Γρυπάρη,τους κ.κ. Διοικητή 6ης ΜΣΕΠ Αναστάσιο Στουρνάρα, Διοικητή ΑΤ Μυκόνου Αλέξανδρο Σκούλο, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Α/Λ Μυκόνου Παναγιώτη Μαυραγάνη, Υπολιμενάρχη Μυκόνου Παναγιώτη Κατσάρα, τον εκπρόσωπο τον προσκόπων κ. Γεώργιο Σταμούλη, την Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Μυκόνου κα Κωνσταντίνα Σαμψούνη και τον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ κ. Μάρκο Ρέτσα, αποφάσισε να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίαςστο νησί και να πραγματοποιείται αυστηρότατος έλεγχος στις πύλες εισόδου στο λιμάνι και το αεροδρόμιο, όπου η αποβίβαση των πολιτών θα πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις. Στο πλαίσιο αυτό και για τη μικρότερη δυνατή μετακίνηση αποφασίστηκε ότι μπορεί να γίνεται -εφόσον ζητηθεί- διανομή φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσα από την δομή πρόνοιας καικοινωνικής αλληλεγγύης, το «Δίχτυ Αγάπης». Επιπλέον, θα συνεχιστούν οι απολυμάνσεις-μικροβιοκτονίες σε δημόσιους χώρους, με έμφαση την Άνω Μερά. Επίσης, σε ότι έχει να κάνει με την περίπτωση της 42χρονης αγιογράφου, αποφασίστηκε για την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη να πραγματοποιήθει άμεσα η μεταφορά της σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Κ. Κουκάς βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά για την παροχή πληροφόρησης και την αξιολόγηση της κατάστασης ενώ μετά τη συνεδρίαση ο κ. Κουκάς, δήλωσε «Βρισκόμαστε σε τακτική επικοινωνία με τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΔΥ και το Υπ. Υγείας για την αξιολόγηση της κατάστασης και τη μέγιστη δυνατή θωράκιση του νησιού απέναντι στην πανδημία. Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης με τα υπόλοιπα μέλη του Συντονιστικού αποφασίσαμε την εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και τη διεύρυνση της λειτουργίας της δομής το «Δίχτυ Αγάπης». Σε κάθε περίπτωση όμως καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμη και σημαντική η τήρηση των μέτρων περιορισμού από τον καθένα μας προσωπικά. Μια πράξη ευθύνης για εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε, την οικογένεια, τους φίλους, τους συμπολίτες μας. Αυτή η πράξη θα είναι η μεγαλύτερη δυνατή μας συνεισφορά στη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.

Και στο «όλοι μαζί» συμπεριλαμβάνω πρωτίστως τους δύο ασθενείς και τις οικογένειές τους που περνάνε μεγάλη δοκιμασία και οφείλουμε όλοι να τους περιβάλλουμε με την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας. Η σημερινή ανακοίνωση επιπλέον μέτρων για το νησί μας και ειδικότερα η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί και οι περιορισμοί στις μετακινησεις κατά τη διάρκεια της ημέρας αποτελούν ένα ακόμη δύσκολο, αλλά απαραίτητο μέτρο για τη μέγιστη δυνατή θωράκιση του νησιού και την προστασία της δημόσιας υγείας. Η Πολιτεία για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες επιδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της και λαμβάνει δραστικά μέτρα για την προστασία του νησιού. Σε αυτή τη συγκυρία αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να πειθαρχήσουμε, αλλά και να στηρίξουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν πραγματικά ανάγκη. Από την πλευρά μας θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της δομής κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης το « Δίχτυ Αγάπης» για την παροχή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και αυτό το κάνουμε πράξη καθημερινά. Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας, όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τους ιδιώτες χορηγούς και όλους τους πολίτες για την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που δείχνουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».


Ειδήσεις σήμερα:

Γνωστή αγιογράφος της Μυκόνου το 2ο κρούσμα κορωνοϊού – Ψάχνουν τον «πυρήνα» σε μοναστήρι

Αγωνία για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο - Προβληματισμός για το πώς κόλλησε

Κορωνοϊός - Μύκονος: Με σούπερ πούμα η 69χρονη στην Αθήνα - Διακομίζεται στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα