Ο Καρτερός «ξαναχτυπά» και βγάζει εμπάθεια στον Τσιόδρα

Ο Καρτερός «ξαναχτυπά» και βγάζει εμπάθεια στον Τσιόδρα

Ο Θανάσης Καρτερός, που διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου γράφει ένα εμπαθέστατο άρθρο κατά του Σωτήρη Τσιόδρα - «Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας», αναφέρει, ενώ αφήνει αιχμές και κατά του Ξανθού

karteros708a
Μια παντελώς αστήρικτη και ακατανόητη επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα εξαπέλυσε σήμερα ο Θανάσης Καρτερός, που μετά την επιστροφή του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, στην εφημερίδα «Αυγή» αποφάσισε να τα βάλει με αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

«Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας», ήταν ο τίτλος του σημερινού του άρθρου στη στήλη του «a la Καρτ», στο οποίο ο κ. Καρτερός βγάζει εμφανή εμπάθεια προς τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σε μια πρωτοφανή επίθεση και ελλείψει επιχειρημάτων, ο κ. Καρτερός προσάπτει στον κ. Τσιόδρα ότι πήγε να… ψάλλει, σε άδεια εκκλησία και τον κατηγορεί επειδή εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη αντί να εκπροσωπεί «τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, τους παραπεταμένους από το σύστημα, τους πρόσφυγες, τους Ρομά, φυλακισμένους και απόκληρους»

Μάλιστα, αφήνει αιχμές και κατά του μετριοπαθούς πρώην υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, που είχε επιλέξει χαμηλούς τόνους στην αντιπολιτευτική του τακτική. «...Κι εμείς έναν Τσιόδρα θα είχαμε σ' αυτή τη θέση -αυτό από ευγενείς συριζαίους», αναφέρει, χωρίς να τον κατονομάσει.

Σίγουρα, δεν είναι η πρώτη επίθεση κατά του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος προφανώς απαντά με το έργο του σε όσους τον επικρίνουν χωρίς να στηρίζουν με λογικό τρόπο τα πυρά τους.

«Είναι δικός τους εκπρόσωπος. Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί», αναφέρει ο κ. Καρτερός, προφανώς ξεχνώντας ότι η μάχη κατά του κορωνοϊού δεν αφορά μια μερίδα πολιτών ή ένα συγκεκριμένο ιδεολογικοπολιτικό φάσμα, αλλά όλους όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. 

Αναλυτικά, αναφέρει ο Θανάσης Καρτερός:


«Το είπε ο Τσιόδρας. Ακούσατε χθες, σήμερα, προχθές, τον Τσιόδρα. Αλλοι τρεις νεκροί, το ανακοίνωσε ο Τσιόδρας. Ευτυχώς που υπάρχει ο Τσιόδρας. Κι εμείς ένα Τσιόδρα θα είχαμε σε αυτή τη θέση -αυτό από ευγενείς συριζαίους. Και η σκηνή των σκηνών, που συγκίνησε περισσότερο κι από θρήνους συγγενών. Ο Τσιόδρας να κλαίει βουβά επί του βήματος. Έσπασε ο Τσιόδρας, λύγισε ο Τσιόδρας, δάκρυσε ο Τσιόδρας, έκλαψε ο Τσιόδρας. Τίτλοι και παράθυρα, υπότιτλοι και φεγγίτες, ηχητικά και διαδικτυακά, με τον Τσιόδρα ασχολούνται. Όπου και να ΜΗΝ πας, Τσιόδρα ακούς και βλέπεις. Πανδημία δίχως Τσιόδρα, σκορδαλιά χωρίς τα σκόρδα.

Υπάρχει βέβαια και ο Τσιόδρας ψάλλων. Αλλά όσοι ασχολήθηκαν μ' αυτό, και τόλμησαν να του κάνουν κάποια προσεκτική έως και αβρή κριτική, κατηγορήθηκαν ότι δεν σέβονται τον επιστήμονα και χριστιανό. Αλλά ο ίδιος σέβεται τον εαυτό του, όταν κάνει αυτά που μας συμβουλεύει να μην κάνουμε εμείς; Όταν επιτίθεται σε δημοσιογράφο ότι σπέρνει τον φόβο, επειδή τον ρωτάει τι γίνεται με τους εν οίκω κλεισμένους και επί ξύλου κρεμασμένους. Όταν δηλώνει ότι αν δεν έκαναν -ο Μητσοτάκης, δηλαδή, άντε και ο ίδιος- όσα έκαναν, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ 2.265 νεκρούς. Υποθετικούς, για χρήση τρομοκρατικής προπαγάνδας, αλλά όλα κι όλα. Μετρημένους φέρετρο φέρετρο.

Προπαγάνδα ο Τσιόδρας; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Τι κάνει όμως αν όχι αυτό; Μετράει νεκρούς και κρούσματα, παρέχει στους φοβισμένους το γλυκύ έαρ των πατρικών συμβουλών του και συνεχώς αφήνει να διαπερνάει κάθε του λέξη μια υπόρρητη και άρρητη ανακούφιση. Καλά είμαστε. Και είμαστε καλά, επειδή τα κάναμε και τα κάνουμε σωστά. Μήπως τον ακούσατε ποτέ να λέει έστω μια λέξη για τα μηνύματα αγωνίας των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, που παλεύουν χωρίς τα απαραίτητα; Να σημειώνει κάποιο λάθος, κάποια αβλεψία, κάποιου είδους ευθύνη; Να ασκεί μια επιστημονική κριτική ουσίας, που ακουμπάει στην πραγματικότητα και όχι στις προδιαγραφές του Μητσοτάκη;

Από την άλλη όμως, τι περιμέναμε; Δεν εκπροσωπεί τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, ούτε τους παραπεταμένους από το σύστημα, ούτε βέβαια -ύπαγε οπίσω μου- πρόσφυγες, Ρομά, φυλακισμένους και απόκληρους. Την κυβέρνηση της Δεξιάς εκπροσωπεί. Τον Μητσοτάκη εκπροσωπεί. Αυτός τον τοποθέτησε εκεί. Αυτός τον λιβανίζει ως τεχνοκράτη μεγάλου βεληνεκούς. Εκπρόσωπος επί της πανδημίας είναι, αλλά δικός τους εκπρόσωπος . Και ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, και ενός πρωθυπουργού, υποστηρίζει τους εκπροσωπούμενους. Είναι θέμα δεοντολογίας, Πολιτικής, όχι επιστημονικής, αλλά πάντως δεοντολογίας.

Εκείνο που δεν είναι καθόλου δεοντολογικό, ούτε έντιμο, είναι να κρύβονται όλοι τους, με πρώτο τον Μητσοτάκη, πίσω από τον δήθεν ουδέτερο τεχνοκράτη. Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί. Την πολιτική τους εξωραΐζει. Και το κάνει μια χαρά».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η Τουρκία εξαιρεί από την καραντίνα τους νεαρούς εργαζόμενους κάτω των 20 ετών


Η Κίνα έχει εξάγει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια μάσκες για τον κορωνοϊό από τις αρχές Μαρτίου


Σωτήρης Τσιόδρας: Πώς γράφτηκε το τραγούδι - ύμνος στην ελπίδα που αφιέρωσε στους Ιταλούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ