Κορωνοϊός - Επιστρέφει η ανησυχία στην Ουχάν: Επιβεβαιώθηκαν 126 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Επιστρέφει η ανησυχία στην Ουχάν: Επιβεβαιώθηκαν 126 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Συστάσεις στους κατοίκους της Ουχάν να επιστρέψουν στα σπίτια τους - Κανένα νέο κρούσμα στις άλλες πόλεις της Χουμπέι

germany_wuhan
Επέστρεψε η ανησυχία στην Ουχάν, την κινεζική πόλη από την οποία ξεκίνησε το «ξέσπασμα» του κορωνοϊού, καθώς το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν 126 νέα κρούσματα, τη στιγμή που κανένα άλλο κρούσμα δεν καταγράφηκε σε άλλες πόλεις της επαρχίας Χουμπέι, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της «περιπέτειας».

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανέφερε στην τελευταία της ενημέρωση πως από τους 30 τελευταίους θανάτους, οι 29 σημειώθηκαν στη Χουμπέι κι άλλος ένας στη νησιωτική επαρχία Χαϊνάν, ενώ τουλάχιστον 36 νέα κρούσματα προήλθαν από άλλες περιοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κάτοικοι στην Ουχάν τέθηκαν ξανά σε καθεστώς συναγερμού με τις αρχές να τους συστήνουν να «ενισχύσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας» και να καθίσουν στο σπίτι, ώστε να αποφύγουν την εκ νέου εξάπλωση της επιδημίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο τοπικός γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κπομματος, τόνισε πως «ο κίνδυνος να επιστρέψει η πανδημία παραμένει πολύ υψηλός, τόσο από εσωτερικούς όσο και από εξωτερικούς παράγοντες». Για αυτό το σκοπό «υπάρχει λόγος να διατηρηθούν τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης». Σημειώνεται πως η πόλη θα χαλαρώσει το μέτρο απαγόρευσης ταξιδιών από τις 8 Απριλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Απόλυτο χάος και παγκόσμιο ρεκόρ στις ΗΠΑ με 1.169 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Κρούσματα κορωνοϊού και σε δεύτερο κρουαζιερόπλοιο με 1.898 ανθρώπους ανοιχτά της Φλόριντα

Κορωνοϊός - Ουχάν: Οι ντόπιοι διαψεύδουν την κυβέρνηση, 42.000 οι νεκροί και όχι 3.200
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα