Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Διπλασιάστηκαν σε 4 ημέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Καλιφόρνιας

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Διπλασιάστηκαν σε 4 ημέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Καλιφόρνιας

Πάνω από 1.400 ασθενείς με τον νέο κορωνοϊό έχουν εισαχθεί σε δομές της Καλιφόρνιας - Η Πολιτεία καλεί συνταξιούχους γιατρούς και νοσηλευτές να βοηθήσουν

coronavirus_california
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι ο αριθμός των ασθενών που χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία της πολιτείας αυτής των ΗΠΑ διότι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό σχεδόν διπλασιάστηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενώ ο αριθμός όσων νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) τριπλασιάστηκε μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ως χθες Δευτέρα, 1.421 πολίτες της Καλιφόρνιας είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία καθώς έχουν την ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, ενώ ο αριθμός τους ανερχόταν σε 746 πριν από τέσσερις ημέρες. Ο αριθμός των ανθρώπων στους οποίους προσφέρονται φροντίδες σε ΜΕΘ ανέρχεται πλέον σε 597 (από 200), πρόσθεσε. Συνολικά, τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην πολιτεία έχει φθάσει τα 5.763.

Η ραγδαία αύξηση των αναγκών για νοσοκομειακή φροντίδα και ΜΕΘ οδήγησε τον Νιούσομ να στήσει εσπευσμένα ιστότοπο μέσω του οποίου θα διευκολύνεται η επικοινωνία με γιατρούς και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που έχει πάρει σύνταξη, καθώς και με φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτικής, ώστε να κατευθύνονται σε νοσοκομεία και κλινικές που τους χρειάζονται. Η πολιτεία θα βοηθήσει τους απόμαχους ώστε να ενεργοποιούνται ξανά με άμεσες διαδικασίες οι άδειες τους, εξήγησε.

«Αν είσαι φοιτητής σε σχολή νοσηλευτικής, σε σχολή ιατρικής, σε χρειαζόμαστε», τόνισε ο Νιούσομ. «Αν πήρες σύνταξη τα τελευταία ένα δυο χρόνια, σε χρειαζόμαστε», επέμεινε.

Η πολιτεία ελπίζει ότι η πρωτοβουλία θα επιτρέψει να βρεθεί ικανός αριθμός χεριών για να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούνται σε 50.000 επιπλέον κρεβάτια στα νοσοκομεία, εξήγησε ο Νιούσομ.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Κίνα: Μόλις ένας νεκρός και 48 «εισαγόμενα» κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - Φλόριντα: Διάσημος πάστορας συνέχιζε να τελεί λειτουργίες με εκατοντάδες πιστούς

Κορωνοϊός - Τραμπ: Οι ΗΠΑ στέλνουν ιατρικό υλικό 100 εκατ. δολαρίων στην Ιταλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK