Κορωνοϊός - Κορυφαία Ελληνίδα λοιμωξιολόγος του Cambridge: Είμαστε κοντά σε θεραπεία

Κορωνοϊός - Κορυφαία Ελληνίδα λοιμωξιολόγος του Cambridge: Είμαστε κοντά σε θεραπεία

Η  Ευφροσύνη Γκρανιά-Κλώτσα  δήλωσε αισιόδοξη ότι τους επόμενους μήνες, ίσως και συντομότερα, να έχουμε απαντήσεις για την αποτελεσματικότητά των θεραπειών που εφαρμόζονται στη μάχη κατά του κορωνοϊού - Επισήμανε, πάντως, ότι η νόσος πιθανότατα δεν θα εξαλειφθεί το καλοκαίρι 

KORONOIOS-EKAV-NOSILEYTES-ASKISI
«Σύντομα θα ξεκινήσουν θεραπείες που σώζουν ζωές», εκτίμησε  η ερευνήτρια και λοιμωξιολόγος του πανεπιστημίου Cambridge, Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα, η οποία εξήρε τη δράση του Σωτήρη Τσιόδρα.

«Η Ελλάδα δεν  θα βρισκόταν σε αυτή την καλή θέση στον παγκόσμιο χάρτη κρουσμάτων κορωνοϊού, αν δεν ηγείτο της προσπάθειας αυτής ο κ.Τσιόδρας» δήλωσε η λοιμωξιολόγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις νέες θεραπείες κατά του κορωνοϊού. 

Όπως τόνισε η κυρία Γκρανιά, η Ελλάδα έχει λαμπρούς επιστήμονες. 

«Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά σε θεραπεία και ίσως σε παραπάνω από μία, παρά από ότι είμαστε σε εμβόλιο» δήλωσε ακόμη και προσέθεσε ότι ήδη υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία από φάρμακα που χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, τα οποία τα μελετάμε ήδη και σε συνδυασμό μεταξύ τους για τον κορωνοϊό.

Η κυρία Γκρανιά δήλωσε αισιόδοξη ότι τους επόμενους μήνες, ίσως και συντομότερα, να έχουμε απαντήσεις για την αποτελεσματικότητά των θεραπειών που εφαρμόζονται στη μάχη κατά του Covid - 19.

Τόνισε, πάντως, ότι δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα αν το εύκρατο κλίμα βοηθά στον περιορισμό του κορωνοϊού. «Ακόμα κι αν υπάρχει μείωση το καλοκαίρι, επειδή ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία, όταν και αν επιστρέψει ο ιός το φθινόπωρο θα νοσήσουν αυτοί που δεν είχαν νοσήσει» σημείωσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι μάλλον απίθανο να υπάρχει κάποια διαφορά το καλοκαίρι.

Κλείσιμο
Η λοιμωξιολόγος εκτιμά ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας αλλά θα είναι ενδημικός και δε θα έχει αυτή την επιθετική μορφή. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα όπως είπε, είναι το αν οι άνθρωποι που νόσησαν, έχουν μόνιμη ανοσία – το οποίο φαίνεται να είναι πιο πιθανό σενάριο- ή το αν επαναμολύνονται, όπως είχε γίνει με άλλους κορωνοϊούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Δίνουμε χλωροκίνη στους ασθενείς στα νοσοκομεία - Σύντομα και για θεραπεία στο σπίτι

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Χαμός» στην παραλία Θεσσαλονίκης - Βγήκαν «χαλαρά» για... τρέξιμο με τον καφέ στο χέρι!

Κορωνοϊός - «SOS» από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης: Είμαστε σε πόλεμο, χρειαζόμαστε βοήθεια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ