Κορωνοϊός - ΘΕΜΑ 104.6: Η καραντίνα επιταχύνει τα διαζύγια, δεν φταίει γι’ αυτά λέει ο ψυχίατρος Νίκος Γκούβας

Κορωνοϊός - ΘΕΜΑ 104.6: Η καραντίνα επιταχύνει τα διαζύγια, δεν φταίει γι’ αυτά λέει ο ψυχίατρος Νίκος Γκούβας

Από την καραντίνα, «έχουν προκύψει προβλήματα με ζευγάρια που δεν βρίσκονταν σχεδόν ποτέ ή βρίσκονταν μόνο μία ώρα την ημέρα και τώρα αναγκάζονται να συνυπάρχουν δηλώνει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ιδρυτής της Πλατφόρμας Tηλεψυχιατρικής melapus.com - Ακούστε τη συνέντευξή του

main_1528868004_3926954
Στις παρενέργειες που έχει ο κορωνοϊός, λόγω της καραντίνας που επιβλήθηκε, στη συμπεριφορά των ανθρώπων και τα παντρεμένα ζευγάρια, αναφέρθηκε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 και στην εκπομπή «Εσείς ρωτάτε οι ειδικοί απαντούν» ο Nικόλαος Γκούβας, Ψυχίατρος, Πρόεδρος Πληροφορικής και Καινοτομίας Τεχνολογίας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και ιδρυτής της Πλατφόρμας Tηλεψυχιατρικής melapus.com. «Έχουν τερματίσει σχεδόν η κλειστοφοβία και η αρρωστοφοβία, έχει φουντώσει αυτό το πρόβλημα» σημείωσε με έμφαση για να προσθέσει ότι «έχουν επίσης προκύψει προβλήματα με ζευγάρια που δεν βρίσκονταν σχεδόν ποτέ ή βρίσκονταν μόνο μία ώρα την ημέρα και τώρα αναγκάζονται να συνυπάρχουν. Έχουν ανακύψει συγκρούσεις». Κατά την εκτίμησή του, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει, «δεν θα φταίει ο κορωνοϊός εάν χαλάσει ένας γάμος, απλά ένας γάμος εάν ήταν να χαλάσει, θα χαλάσει έτσι κι αλλιώς και αυτή η κατάσταση μπορεί να το φέρει πιο γρήγορα αυτό».

Αναφερόμενος στην ένταση που έχουν οι απομονωμένοι άνθρωποι είπε ότι αυτό οφείλειται στον φόβο, ο οποίος είναι συνήθως ένα κάστρο, που χτίζουμε μόνοι μας και κλεινόμαστε μέσα σε αυτό και κάνουμε πανικό. Είναι λογικό να έχει κάποιος φόβο για το τι έρχεται από δω και πέρα, δεν ξέρει κανείς τι θα ξημερώσει και είναι λογικό να είναι στο σπίτι σαν αγρίμι σε κλουβί».

Ο κ. Γκούβας αναφέρθηκε και στην melapus.com την η οποία είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα, που σε συνεργασία της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο, διαθέτει 300 ψυχιάτρους και ψυχολόγους και δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να απευθυνθεί ανώνυμα για δωρεάν στήριξη και να δει κάποιον είτε από το σπίτι είτε με ραντεβού, για να μιλήσει με κάποιον γι’ αυτή την κλεισούρα του κορωνοϊού.

Όπως είπε «ζούμε ιστορικές στιγμές από την περασμένη εβδομάδα, όταν και πάτησαν το κουμπί 6.600 άνθρωποι, είχαμε ακόμα και τρεις χρήστες το δευτερόλεπτο».

Όπως είπε ο κ. Γούβας «σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, πριν τον κορωνοϊό ένα 25% - 30% των Ελλήνων αντιμετώπιζε από ένα ελάχιστο έως ένα τεράστιο πρόβλημα ψυχικής υγείας. Τώρα αυτό έχει διογκωθεί».

Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα:

Χλωροκίνη: Φτιάξαμε 800.000 κουτιά - Πώς γίνεται η θεραπεία

Κορωνοϊός - Χλωροκίνη: Οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χορήγηση της ουσίας στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Τι είναι η μεφλοκίνη που εξετάζεται για χρήση κατά του Covid-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ