Κορωνοϊός - Γερμανία: «Ανάσταση» για τη δημοφιλία της Μέρκελ λόγω πανδημίας

Κορωνοϊός - Γερμανία: «Ανάσταση» για τη δημοφιλία της Μέρκελ λόγω πανδημίας

Κορωνοϊός - Γερμανία: Οι κινήσεις της Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης υποδεικνύεται ως ο κύριος λόγος για την άνοδο του δείκτη δημοφιλίας της 

coronavirus_merkel
Οι κινήσεις της για την αντιμετώπιση της επιδημίας υποδεικνύεται ως ο κύριος λόγος για την άνοδο του δείκτη δημοφιλίας της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία. Σύμφωνα με την κορυφαία σε πωλήσεις εφημερίδα Bild, η συμμαχία CDU/CSU της οποίας ηγείται η κα Μέρκελ, σε τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται σαν φαβορί -εάν υποτεθεί ότι διενεργούνταν σήμερα εκλογές στη Γερμανία. Αυτό είναι μια εντύπωση που αποτυπώνεται για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2018.

Έως και πριν από την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, η Μέρκελ θεωρούνταν, εν τινί μέτρω, σαν μια ηγέτις σε αποδρομή. Εσωστρέφεια και έριδες για την πτώση της δημοτικότητας, μαζί με σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των επίδοξων διαδόχων της Άνγκελα Μέρκελ όταν θα αποχωρήσει το 2021, τάραζαν τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU). Όμως, η επιδρομή του ιού έφερε μια αναπάντεχη τροπή στις πολιτικές διεργασίες και επανέφερε τη Μέρκελ στην παλιά της θέση -και την εμπιστοσύνη του γερμανικού έθνους.

Συγκεκριμένα, οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν άνοδο στον δείκτη προτίμησης της Άνγκελα Μέρκελ κατά 6-7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα προηγουμενα χρόνια, με ποσοστά που κινούνται πλέον στην περιοχή 32-35%.

Χαριτολογώντας, σχολιαστές σε γερμανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η Μέρκελ γύρισε την παρτίδα υπέρ της «με 1 ρολό χαρτί τουαλέτας και 4 μπουκάλια κρασί» -μιας και τόσα στο καρότσι της όταν πήγε για προμήθειες στο σούπερ-μάρκετ. Ιδιαίτερα καλή εντύπωση έκανε επίσης το διάγγελμα το οποίο απηύθυνε στους συμπολίτες της η Μέρκελ μέσω τηλεοράσεως, κατά παράβασιν των συνηθειών της να αποφεύγει τέτοιου είδους ενέργειες. Παρόλ' αυτά, το ότι παρακάλεσε ευθέως τους Γερμανούς να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα μιλώντας με ειλικρινή ανησυχία, εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως.

Ωστόσο, σε πλήρη αντίθεση με τη Γερμανία όπου η δημοφιλία της ανεβαίνει, η Μέρκελ είναι και πάλι το κόκκινο πανί στις χώρες της ΕΕ οι οποίες απαιτούν την έκδοση του έκτακτου «κορωνο-ομολόγου». Η άρνηση της Άνγκελα Μέρκελ να συναινέσει στο συγκεκριμένο οικονομικό μέτρο που θα ανακουφίσει τις βαριά τραυματισμένες οικονομίες πολλών κρατών της Ευρωζώνης, επαναφέρει τη Γερμανία στο ρόλο του «κακού».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Βρετανία: 209 θάνατοι σε μια ημέρα - Έφθασαν τους 1.228


Κορωνοϊός - Ισπανία: Νέο «μαύρο» ρεκόρ στη χώρα με 838 θανάτους σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός: «Η Γερμανία μπορεί να γίνει... Ιταλία», προειδοποιεί το ινστιτούτο «Robert Koch»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα