Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Η Αλαμπάμα θα στερήσει τη διασωλήνωση από άτομα με προβλήματα υγείας

alabama_coron

Η Πολιτεία της Αλαμπάμα με σχέδιό της αποκλείει μια σειρά από ανθρώπους από τη διασωλήνωση, εάν η πανδημία οξυνθεί - Όσοι έχουν βεβαρημένη υγεία, μεταστατικό καρκίνο, AIDS, άνοια, διανοητική υστέρηση ενδέχεται να μην τους προσφερθεί κατάλληλη βοήθεια

Η πανδημία και η έλλειψη επάρκειας αναπνευστήρων, ΜΕΘ και ιατρικού προσωπικού αναγκάζει τους ιατρούς να υπερβούν τον ρόλο και το λειτούργημά τους. Παρά τη θέλησή τους, μετατρέπονται σε θεούς και επιλέγουν ποιος θα σωθεί και ποιος όχι. Στις ΗΠΑ, όμως, και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Αλαμπάμα, οι αρχές φαίνεται να αναλαμβάνουν το βαρύ αυτό φορτίο.

Ένα έγγραφο που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας αποτυπώνει το σχέδιο που έχει συντάξει η Πολιτεία της Αλαμπάμα. Σε αυτό, περιγράφονται τα προτεινόμενα από το κράτος κριτήρια για την χρήση των μηχανικών αναπνευστήρων, κατά τη διάρκεια μίας πανδημίας. Σύμφωνα με το έγγραφο, οποιοσδήποτε έχει βεβαρημένη υγεία, μεταστατικό καρκίνο, AIDS, «σοβαρή διανοητική καθυστέρηση», προχωρημένη άνοια, αλλά και «σοβαρά εγκαύματα», θα μπορούσε να αποκλειστεί από εκείνους που θα διασωληνωθούν, σε περίπτωση που η πανδημία οξυνθεί. Όχι μόνο αυτό, αλλά δίνεται και η δυνατότητα στους γιατρούς να τους αποσωληνώσουν, ώστε να υπάρξει χώρος και ευκαιρία για άλλους.

Το σχέδιο είχε συνταχθεί από το 2009

Δεν πρόκειται για νέο σχέδιο. Είχε συνταχθεί πριν την εξάπλωση του κορωνοϊού, εξετάζοντας το σενάριο πιθανής πανδημίας. Συγκεκριμένα, το κρατικό τμήμα Δημόσιας Υγείας της Πολιτείας από το 2009 υποστήριζε ότι όσοι έχουν επιβαρυμένη υγεία μπορούν να στερηθούν την πρόσβαση σε αναπνευστήρα και να τους προταθεί η παρηγορητική φροντίδα στο νοσοκομείο ή στο σπίτι.

Τον Απρίλιο του 2010, η Κρατική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας ενέκρινε μια αναθεωρημένη έκδοση του πρωτοκόλλου. Εκεί περιέγραφε λεπτομερώς τις ακριβείς διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν στα νοσοκομεία και στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης σε περίπτωση θανατηφόρας εστίας γρίπης ή άλλης σημαντικής πανδημίας.

Φόβοι ότι το σύστημα θα καταρρεύσει

Το έγγραφο βασίζεται σε ένα μοντέλο κριτηρίων ταξινόμησης τριών φάσεων που σχεδιάστηκαν από δύο γιατρούς έκτακτης ανάγκης στη Μινεσότα το 2008. Το σχέδιο αυτό, το οποίο εξακολουθεί να δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο της κρατικής υπηρεσίας, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο μιας πολυετούς προσπάθειας για την προετοιμασία ενδεχόμενων πανδημιών και πρωτοκόλλων για τέτοιες εκδηλώσεις. Ο εκπρόσωπος Τύπου Arrol Sheehan επιβεβαίωσε ότι η κρατική δημόσια υγεία βασίζει τις ενέργειές της και τον τρόπο αντιμετώπισης του COVID 19, στα προηγούμενα αναπτυγμένα πανδημικά σχέδια, μεταξύ των οποίων και αυτό.

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομείων της Αλαμπάμα, υπάρχουν διαθέσιμες 1.344 κλίνες ΜΕΘ. Υπό κανονικές συνθήκες, 546 από αυτούς χρησιμοποιούνται. Αυτό αφήνει περίπου 800 διαθέσιμους αναπνευστήρες. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι δεν επαρκούν. Εάν τα προληπτικά μέτρα όπως η παραμονή στο σπίτι δεν τηρηθούν σωστά, ο Don Williamson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alabama Hospital Association, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα καταρρεύσει. «Δεν θα έχουμε αρκετούς γιατρούς, κρεβάτια, αναπνευστήρες, ΜΕΘ. Θα είναι απολύτως καταστροφικό».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε δύο με τρεις εβδομάδες αναμένεται η κορύφωση της επιδημίας στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός: Παρατείνεται η αναστολή στη λειτουργία των δικαστηρίων έως 10 Απριλίου

Κορωνοϊός: Κίνδυνος για παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (45)

Αγύριγο κεφάλι

ΤΕΛΙΚΑ μήπως η ...ΠΤΩΧΗ Ελλάς, οι πάμπολλες φορές κατηγορηθείσα γιά ΠΟΛΛΑ, έχει (μετά την Γερμανία) το ΚΑΛΥΤΕΡΟ Δημόσιο Σύστημα Υγείας (και με Ανθρωπιά εκτός εξαιρέσεων) στον ΚΟΣΜΟ; ______Όπου παρέχονται ΟΛΑ Τζάμπα!______Και Παλαιότερα ΠΡΟ Κρίσεως οικονομικής, ΔΕΝ ήλεγχε το Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου ΑΝ μέσω των "εκτάκτων περιστατικών" έχουν ανεβεί στους θαλάμους νοσηλείας και έχουν ήδη πιάσει τα κρεβάτια Αλβανοί, Βούλγαροι, Τούρκοι, ΒορειοΜακεδόνες και ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΟΣ κτλ χωρίς ΚΑΝ βΙβλιάριο Υγείας; _________Τελικά ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ τώρα "στην φωτιά" που τα καθαρίζει ΟΛΑ ότι κάτι ...Αγγλίες και κάτι ...Σουηδίες ήσαν ... φούμαρα, Φρου φρου κι αρώματα και ...μεταξωτές κορδέλες!.. _____Στο δε "Αμέρικα" ΑΝ δεν ..."δείξεις ΦΩΣ" (δηλ. δεν έχεις Φράγκα) ΔΕΝ μπαίνεις μέσα που να οδύρεσαι απ΄ έξω!..

Τά ίδια κρεβάτια έχετε

Ούτε στή Σουηδία πληρώνεις γιά περίθαλψη και για αρρώστιες που είναι έκτακτες δικαιούνται όλοι περίθαλψη ακόμη καί οι τουρίστεςΣυμφωνώ ότι δενΗ πήραν μέτρα αλλά το αποτέλεσμα θα τό δούμε αργότερα όταν θα βγήτε από τήν καραντίνα..Αργα' ή γρήγορα θά γίνει γιατί δέν θά αντέξει οικονομικά τό κράτος.Αλλά επειδή δέν θάχουν ανοσία πολλοί θά κολλήσουν μαζικά.Ο ιός δέν θά εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο η ειδικά φάρμακα οπότε θα συνυπάρχει..

Ας έρθουν πρόσφυγες στην Ελλάδα

Όσοι είναι μουσουλμάνοι από την Αλαμπάμα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα. Εμείς έχουμε ανοικτά σύνορα. Όλοι χωράνε. Θα βγουν οι ΧΟ Ελληνες από της μεθ που είναι οπισθοδρομικοί λόγω θείας κοινωνίας και την θέση τους θα την πάρουν οι καλόί ξένοι.

Αγύριγο κεφάλι

Κατάλαβες ΕΣΥ τι έγραψες;_____Εγώ όχι!_____Σαν τους ΧΩΡΙΑΤΕΣ που κάτι άναρθρο φωνάζουν από μακριά χωρίς σύνταξη και κανονικό νόημα!..

Αγύριγο κεφάλι

ΤΕΛΙΚΑ μήπως η ...ΠΤΩΧΗ Ελλάς, οι πάμπολλες φορές κατηγορηθείσα γιά ΠΟΛΛΑ, έχει (μετά την Γερμανία) το ΚΑΛΥΤΕΡΟ Δημόσιο Σύστημα Υγείας (και με Ανθρωπιά εκτός εξαιρέσεων) στον ΚΟΣΜΟ; ______Όπου παρέχονται ΟΛΑ Τζάμπα!______Και Παλαιότερα ΠΡΟ Κρίσεως οικονομικής, ΔΕΝ ήλεγχε το Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου ΑΝ μέσω των "εκτάκτων περιστατικών" έχουν ανεβεί στους θαλάμους νοσηλείας και έχουν ήδη πιάσει τα κρεβάτια Αλβανοί, Βούλγαροι, Τούρκοι, ΒορειοΜακεδόνες και ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΟΣ κτλ χωρίς ΚΑΝ βΙβλιάριο Υγείας; _________Τελικά ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ τώρα "στην φωτιά" που τα καθαρίζει ΟΛΑ ότι κάτι ...Αγγλίες και κάτι ...Σουηδίες ήσαν Φρου φρου κι αρώματα και ...μεταξωτές κορδέλες!.. _____Στο δε "Αμέρικα" ΑΝ δεν ..."δείξεις ΦΩΣ" (δηλ. δεν έχεις Φράγκα) ΔΕΝ μπαίνεις μέσα που να οδύρεσαι έξω!..

αθανασια

Για δες ποσα κρούσματα και νεκρους εχει η Σουηδια με απολυτη ελευθεριοτητα και μετα μιλησε.

κατεχομενα πατησια

καλα ρε γιδια, τι νομιζετε γινεται στα νοσοκομεια της ιταλιας που εχουν καταρευσει;;;;..πεθαινουν οι γεροι για να ζησουν καποιοι νεωτεροι

Αγυριγο ρομπότ

Λέει ένα ρητό, γνωρίζοντας τους ανθρώπους αγάπησα τα ζώα.

V

Sweet home Alabama..!!!

ΜΙΧΑΛΗΣ

Τελικά,φαίνεται πόσο εύκολο είναι να "παραμεριστούν" οι ανθρώπινες αξίες.

The truth is terrible

Να μη πέφτουμε από τα σύννεφα....Είναι γνωστό το δίλημμα. του ποιά ζωή σώσεις σε έκτακτες καταστάσεις . Από το 1967 έχει διατυπωθεί και είναι γνωστό ως .." the trolley problem " και ως ...The doctrine of double effect..

Νίκος

Καιάδας σε νεώτερη έκδοση.

God bless America

Κλασικά οι τσιφτετελληναραδες κραζουν χωρίς να διαβάζουν!!!Το σχέδιο θα εφαρμοστεί μόνο αν πάνε πολύ άσχημα τα πράγματα και καλό είναι να εχεις μελετήσει όλες τις περιπτώσεις.Κανείς δεν έχει άπειρες ΜΕΘ ούτε καν η υπερδύναμη Αμερική.Ήδη τα "αδέλφια" μας οι Ιταλοί αυτό κάνουν δηλαδή αποφασίζουν ποιός θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει!!!Αφού οι Ιταλοί έκαναν τους έξυπνους και τους ξέφυγε η κατάσταση αλλά εκεί δεν σας είδα να φωναζετε.

+1

Αναρωτιέμαι πόσοι διάβασαν πέραν του τίτλου. Φταίει και το Πρωτοθέμα βεβαια: αμάν με το clickbait

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία