Κορωνοϊός - Πρόεδρος Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων στον ΘΕΜΑ 104,6: Εμβόλιο πιθανόν στα τέλη του έτους

Κορωνοϊός - Πρόεδρος Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων στον ΘΕΜΑ 104,6: Εμβόλιο πιθανόν στα τέλη του έτους

«Ελάχιστες χώρες έχουν σήμερα τη δυνατότητα που έχει η Ελλάδα, να καλύψουν τις ανάγκες τους με φάρμακα που παράγονται εγχώρια» τόνισε ο  Θεόδωρος Τρύφων για τον κορωνοϊό - Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα

trifon
Το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του έτους δεν απέκλεισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων.

«Μέχρι το τέλος του έτους η επιστήμη θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία με ένα κοκτέιλ φαρμάκων και πιθανότατα στο ίδιο χρονικό διάστημα να είναι διαθέσιμο το εμβόλιο», είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6 ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων.

«Ελάχιστες χώρες έχουν σήμερα τη δυνατότητα που έχει η Ελλάδα, να καλύψουν τις ανάγκες τους με φάρμακα που παράγονται εγχώρια. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν έχουμε ελλείψεις σε φάρμακα και οι παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, παρά τις αντιξοότητες δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο», συμπλήρωσε. 

Σε ότι αφορά στην επάρκεια της αγοράς με αντισηπτικά, ο κ. Τρύφων είπε πως σήμερα «7-8 φαρμακοβιομηχανίες εργάζονται εντατικά προκειμένου από την ερχόμενη εβδομάδα να είναι σε θέση να καλύψουν, την βασική ανάγκη για αντισηπτικά, που υπάρχει σε νοσοκομεία, σε ιατρεία και σε άλλα βασικά σημεία. Και όπως τόνισε θα το παρέχουν εντελώς δωρεάν στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να το διαχειριστεί».

Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων


Ειδήσεις τώρα:

Κορωνοϊός: Στους 27 οι νεκροί στη χώρα μας

Στα 50.000 ευρώ το πρώτο πρόστιμο για αισχροκέρδεια που έριξε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Κορωνοϊός: Πρώτη χώρα σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ - Πέρασαν και την Κίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ