Κορωνοϊός - Γαλλία: 78 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες - Στους 450 συνολικά οι νεκροί

Κορωνοϊός - Γαλλία: 78 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες - Στους 450 συνολικά οι νεκροί

Στα 12.612 τα κρούσματα του κορωνοϊού- 1.297 διασωληνωμένοι με τους μισούς από αυτούς να είναι κάτω των 60 ετών

γαλλια_κορωνοιος
Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 78 νέους θανάτους σε διάστημα 24 ωρών από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 450, καταγράφοντας άνοδο 21%.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας Ζερόμ Σαλμόν επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 12.612, από 10.995 που ήταν χθες. Πρόκειται για μια αύξηση 15% σε 24 ώρες. Ο Μακρόν λίγο νωρίτερα είχε τονίσει πως η Γαλλία βρίσκεται στην αρχή της κρίσης.

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, 5.226 ασθενείς νοσηλεύονται και 1.297 εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και έχουν διασωληνωθεί, ένας αριθμός αυξημένος κατά 16% σε σύγκριση με χθες.

«Οι μισοί από τους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών», σημείωσε ο Σαλμόν, προειδοποιώντας ότι η επιδημία πλήττει επίσης και νεότερες ηλικίες.

Ο Ζερόμ Σαλμόν είπε, επίσης, ότι σχεδόν 1.600 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία και θεωρείται ότι έχουν ιαθεί.

Ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας κάλεσε, για μία ακόμη φορά, τους Γάλλους να τηρούν τις οδηγίες: «Μην φύγετε το Σαββατοκύριακο» υπογράμμισε, με τον «κίνδυνο νέων επαφών» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με αυτοκίνητο ή με τρένο ή στην περιοχή που θα μεταβείτε.

Κλείσιμο
«Υπάρχει κίνδυνος να μεταφέρετε, χωρίς να το γνωρίζετε, τον ιό από τις μεγάλες πόλεις στην ύπαιθρο (...), αλλά και να βρεθείτε σε μια περιοχή όπου δεν θα υπάρχουν αναγκαστικά υγειονομικές δομές ικανές να φροντίσουν πολλούς ασθενείς» τόνισε.

Μέχρι στιγμής, έχουν διεξαχθεί 50.000 τεστ στη Γαλλία.

Δειτε ακόμη

Κορωνοϊός: Πάνω από 250.000 τα κρούσματα - Ξεπέρασαν τους 11.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Κορωνοϊός – Νέα Υόρκη: Κλείνουν οι μη αναγκαίες επιχειρήσεις

Κορωνοϊός - Βουλγαρία: Και σωματική βία από τον στρατό σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με τα μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ