Κορωνοϊός - Βρετανία: Κλείνουν και στην Αγγλία τα σχολεία από την Παρασκευή

Κορωνοϊός - Βρετανία: Κλείνουν και στην Αγγλία τα σχολεία από την Παρασκευή

Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση της Βρετανίας έκανε γνωστό το κλείσιμο σχολείων και στην Αγγλία, μετά τη Σκωτία και την Ουαλία, από το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού - Δεν θα γίνουν οι φετινές εξετάσεις

coronavirus_boris
Μετά την Ουαλία και τη Σκωτία, ήρθε την Τετάρτη η σειρά της Αγγλίας να κάνει γνωστό το κλείσιμο των δικών της σχολείων, σε μια προσπάθεια περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωση προχώρησε ο Γραμματέας Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκάβιν Ουίλιαμσον και επιβεβαίωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Δεν θα γίνουν οι φετινές εξετάσεις

«Από το απόγευμα της Παρασκευής, τα σχολεία θα κλείσουν μέχρι νεοτέρας. Είναι δύσκολο να συνεχιστεί η φυσιολογική λειτουργία τους, καθώς το διαθέσιμο προσωπικό μειώνεται» ανέφερε ο Ουίλιαμσον, συμπληρώνοντας πως «οι φετινές εξετάσεις δεν θα γίνουν».

Από την πλευρά του, ο Τζόνσον είπε πως «το κλείσιμο σχολείων είναι το λιγότερο σκληρό μέτρο που λαμβάνουμε, έχει τον μικρότερο αντίκτυπο». «Τώρα πρέπει να αυξήσουμε την πίεση, χάρη στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με ιδιωτικά σχολεία και νοσοκόμες, ώστε να προσφέρει υπηρεσίες στα παιδιά υπαλλήλων στον Δημόσιο Τομέα Υγείας, καθώς και σε ευπαθείς μαθητές.

Όσο για την επανέναρξη λειτουργίας τους, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε αδυναμία προσδιορισμού ημερομηνίας...

Διαβάστε περισσότερα:

Κορωνοϊός στη Βρετανία: Σκηνές χάους σε σούπερ μάρκετ για ένα πακέτο χαρτί υγείας - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ