Κορωνοϊός - Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Κλειστά τα γραφεία - Μέσω τηλεόρασης οι λειτουργίες

Κορωνοϊός - Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Κλειστά τα γραφεία - Μέσω τηλεόρασης οι λειτουργίες

Κορωνοϊός: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό - Κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες - Με τηλεργασία οι εργαζόμενοι στην Αρχιεπισκοπή

elpidoforos_1
Κλειστά από σήμερα τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Νέα Υόρκη και οι πιστοί θα πρέπει να προσεύχονται από το σπίτι τους και να μετέχουν στις Ακολουθίες μόνο μέσω τηλεόρασης ή του διαδικτύου, ενώ όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Στην πραγματικότητα η προστασία της υγείας του πλησίον είναι μία μαρτυρία της πίστης μας διότι θέτουμε το καλό του άλλου πάνω από το δικό μας».

Επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας του ποίμνιού του στις ΗΠΑ αλλά και για την προστασία της ευρύτερης δημόσιας υγείας ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν με βάση τις οδηγίες των Ομοσπονδιακών, Πολιτειακών και Δημοτικών Αρχών , συμπεριλαμβανομένου και του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων. Όλες οι ενορίες των Μητροπόλεων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα συνεχίσουν να τελούν τις Ακολουθίες μόνο με έναν κληρικό και με ένα ιεροψάλτη κεκλεισμένων των θυρών. Οι πιστοί θα πρέπει να προσεύχονται από το σπίτι τους και να μετέχουν στις Ακολουθίες μόνο μέσω τηλεόρασης ή του διαδικτύου. Οι κληρικοί θα επισκέπτονται στις οικίες τους πιστούς που έχουν ανάγκη ποιμαντικής και μυστηριακής φροντίδας.

Τηλεργασία για τους εργαζόμενους στην Αρχιεπισκοπή

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αποφάσισε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στην Νέα Υόρκη , όπου είναι και η κατοικία του να κλείσουν από σήμερα και οι εργαζόμενοι να εργάζονται εξ αποστάσεως κάνοντας χρήση των υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης και απομακρυσμένης διασύνδεσης, το οποίο θα επιτρέψει την κατά το δυνατόν αδιατάραχτη καλή λειτουργία των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας. Επίσης , οι χειροτονίες που έχουν προγραμματισθεί θα πραγματοποιούνται σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε σχόλιο για τα μέτρα δήλωσε: «’Ως χριστιανοί πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία των άλλων να είμαστε πνευματικά ενωμένοι έστω και αν είμαστε απομακρυσμένοι εν σώματι»’. Στην πραγματικότητα η προστασία της υγείας του πλησίον είναι μία μαρτυρία της πίστης μας διότι θέτουμε το καλό του άλλου πάνω από το δικό μας. Με την πίστη στον Θεό μπορούμε να ξεπεράσουμε την παρούσα δυσκολία στηριζόμενοι στην λογική και στην επιστημονική γνώση γνωρίσματα της δοσμένης από τον Θεό της νοημοσύνής μας. Ως ποιμένας σας θα είμαι πάντα άγρυπνος και θα προσεύχομαι καθημερινά στο παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου της Αρχιεπισκοπής για καθέναν από σας και για όλο τον κόσμο. Πάνω από όλα όμως σε κάθε Θεία Λειτουργία θα εύχομαι θα υπέρ της υγείας καθενός από εσάς. Ας παρακαλέσουμε τον Θεό όλοι μαζί να μας δίνει υγεία , υπομονή και ασφάλεια μέχρι να παρέλθει και αυτή η τρομερή δοκιμασία».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πώς ο Μητσοτάκης έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» με τις θρησκευτικές τελετές, εκθέτοντας την Ιεραρχία

Κορωνοϊός - Μητροπολίτης Φθιώτιδας: «Παρακαλούσα τις γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν... ας πεθάνουμε»

Κορωνοϊός: Ολόκληρη η απόφαση για τις εκκλησίες - Ένας πιστός ανά 10 τ.μ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα