Κορωνοϊός: Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ προσφύγων στη Γερμανία

Κορωνοϊός: Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα μεταξύ προσφύγων στη Γερμανία

Τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στο Μόναχο, το Βερολίνο και τη Χαϊδελβέργη - Κλειστά από αύριο λύκεια και πανεπιστήμια στη Σουηδία - Συνεχίζουν να λειτουργούν προς το παρόν δημοτικά και γυμνάσια

corona_germany_china
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν εντοπιστεί 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού μεταξύ αιτούντων άσυλο και προσφύγων στη Γερμανία.

«Από σήμερα το πρωί έχουμε ενημερωθεί ότι υπάρχουν 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία», δήλωσε ο Αντρέι Μάχετσιτς εκπρόσωπος της UNHCR στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρόκειται για ανθρώπους που είναι είτε πρόσφυγες είτε αιτούντες άσυλο», πρόσθεσε.

Τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο Μόναχο, το Βερολίνο και τη Χαϊδελβέργη.

Ο Μάχετσιτς κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο που προσβάλλονται από τον ιό SARS-CoV-2 με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους πολίτες.

Κλειστά από αύριο λύκεια και πανεπιστήμια στη Σουηδία - Συνεχίζουν να λειτουργούν προς το παρόν δημοτικά και γυμνάσια

Την αναστολή της λειτουργίας των λυκείων και των πανεπιστημίων από αύριο ανακοίνωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, προσθέτοντας ότι τα δημοτικά και τα γυμνάσια θα συνεχίσουν προς το παρόν κανονικά.

Κλείσιμο
«Από αύριο όλα τα λύκεια στη Σουηδία, τα κέντρα μαθητείας ενηλίκων, τα κολέγια, τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και τα πανεπιστήμια συστήνεται να στραφούν στα διαδικτυακά μαθήματα», επεσήμανε ο Λεβέν σε συνέντευξη Τύπου.

«Σε επόμενο στάδιο ίσως βρεθούμε σε μια κατάσταση που θα χρειαστεί να κλείσουμε (δημοτικά) σχολεία και παιδικούς σταθμούς, κάτι για το οποίο γίνονται επίσης προετοιμασίες», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ανησυχητική η δύσπνοια, δοκιμάζουμε αντιϊικά φάρμακα λέει μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας

Κορωνοϊός: «Ένιωθα σαν να είχα μαχαίρια στο λαιμό μου» λέει Βρετανίδα γιατρός που νόσησε

Κορωνοϊός: Πρώτος νεκρός στο Πακιστάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK