Ασθενής με κορωνοϊό μιλά στο protothema.gr: Είναι ένα σοκ που πρέπει γρήγορα να το ξεπεράσεις

Ασθενής με κορωνοϊό μιλά στο protothema.gr: Είναι ένα σοκ που πρέπει γρήγορα να το ξεπεράσεις

Ο Βαγγέλης Χαράτσης νόσησε με κορωνοϊό ύστερα από ταξίδι με την οικογένειά του την Καθαρά Δευτέρα στο Λονδίνο

asthenis-koronios
Η εξάπλωση του κορωνοϊού συνεχίζεται με τις περισσότερες χώρες να καταγράφουν καθημερινά εκατοντάδες κρούσματα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις και νεκρούς.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει τριών ειδών ασθενών. Εκείνους που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκείνους που απλά νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομείο και σε εκείνους που έχουν τον ιό αλλά βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Βαγγέλης Χαρατσής, ο οποίος εδώ και δέκα ημέρες ζει με τον κορωνοϊό. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο ίδιος ακούγεται ευδιάθετος, έτοιμος να απαντήσει στις ερωτήσεις του protothema.gr για την κατάσταση της υγείας του.

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι στην αρχή όταν ο γιατρός σου λέει ότι έχεις κορωνοϊό, το μυαλό σταματά και επικεντρώνεται σε όλα όσα έχεις δει και ακούσει σχετικά μέχρι εκείνη την στιγμή. Είναι ένα σοκ. Ένα σοκ που γρήγορα πρέπει να ξεπεράσεις και να σκεφτείς με ποιους και με πόσους ανθρώπους ήρθες σε επαφή ώστε να τους ενημερώσεις. Έχεις μεγάλη ευθύνη γι’αυτό. Δεν πρέπει να κρατήσει τίποτε κρυφό», θα πει ο 58χρονος χρηματιστής.

Ένα ταξίδι αναψυχής για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο Λονδίνο ήταν αρκετό για να κολλήσει τον κορωνοϊό, ο οποίος τον κρατά κλεισμένο στο σπίτι του, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τη σύζυγό του και το παιδί του. «Είχα πάει στο Λονδίνο με τη σύζυγό μου και την κόρη μου για την Καθαρά Δευτέρα και επέστρεψα την Τρίτη. Είχαμε πάρει μέτρα προστασίας αντισυπτικά, μάσκες που είχαμε βρει και απολυμαντικά. Τις επόμενες ημέρες πήγα κανονικά στο γραφείο μου. Το Σάββατο ανέβασα πυρετό ενώ είχα και έντονο πονόλαιμο και βήχα. Παρά το γεγονός ότι το Λονδίνο τότε δεν ήταν στις πόλεις που να θεωρούνταν «κόκκινες» όσον αφορά τον κορωνοϊό. Επίσης, αν δεν ξέραμε όλα αυτά για τον κορωνοϊό δεν θα έδινα σημασία στην συμπτωματολογία που ανέπτυξα. Ωστόσο, την Κυριακή με δική μου πρωτοβουλία πήγα στο γιατρό».

51842358_10216989659470225_4434075844993875968_o
75328566_10219151167226568_8200185783269720064_n
Κλείσιμο


Όπως επισημαίνει ο 58χρονος χρηματιστής, παρόλο που ο πυρετός του έπεσε, εν τούτοις μέσα σε τρεις ημέρες παρουσίασε και πάλι υψηλό πυρετό.  «Πήρα αντιπυρετικά και από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη τα ξημερώματα ήμουν απύρετος, αλλά μετά ανέβασα και πάλι. Μέχρι 38,6 έφθασα. Φυσικά δεν έχω βγει έξω από το σπίτι γιατί το να έβγαινα έξω θα ήταν εγκληματικό. Τώρα δεν μπορώ να πάω πουθενά γιατί η αρρώστια είναι σε εξέλιξη και όπως μου είπε και ο γιατρός τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαρτίου θα είμαι στο σπίτι. Το ευχάριστο είναι ότι και η σύζυγός μου και το παιδί μου και οι συνεργάτες μου στο γραφείο έχουν βγει αρνητικοί στο τεστ που έκαναν μετά την ενημέρωση που είχαμε πως έχω προσβληθεί με τον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρατσή, εκείνο που είναι ανησυχητικό είναι το γεγονός πως ο ιός αυτός κάνει διάφορους κύκλους. «Αυτό κάνει διάφορους κύκλους, αυτό είναι που φοβάμαι. Προς το παρόν δόξα τω Θεώ η πορεία του είναι ελεγχόμενη αλλά φοβάμαι την επιδείνωση. Αν τώρα μέχρι τις επόμενες ημέρες δεν παρουσιάσω κάτι θα σημαίνει ότι μπαίνω στη φάση της ανάρρωσης».

Για τουλάχιστον δέκα ημέρες ο κ. Χαρατσής μένει στο σπίτι του έχοντας συντροφιά τα βιβλία του, την τηλεόραση, το ίντερνετ και φυσικά την τηλεφωνική επαφή με τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες του. Παράλληλα, επισήμανε ότι στην εταιρεία του είχαν ετοιμάσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης και μονάχα μια τηλεφωνήτρια και ο υπεύθυνος μηχανογράφησης πηγαίνουν στο γραφείο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνεργάτες εργάζονται από το σπίτι τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο κ. Βαγγέλης Χαρατσής αθλείται συστηματικά ενώ έχει συμμετάσχει και σε αγώνες «ironman» που περιλαμβάνει κολύμπι, τρέξιμο και ποδήλατο.

70460856_10218724421238185_6531574848286621696_n
70898962_10218724421798199_736243637477703680_n


Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα: Στο τέλος Μαρτίου η «διάγνωση» των ειδικών

Κορωνοϊός: Γιατί εξαπλώθηκε η επιδημία στην Ευρώπη

Κορωνοϊός: «Να μην περάσει το μήνυμα ότι ο 40αρης δεν θα πάθει τίποτα» λέει μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ