Κορωνοϊός: Προσωρινή αναστολή πτήσεων προς Ισπανία από σήμερα στις 24.00

Κορωνοϊός: Προσωρινή αναστολή πτήσεων προς Ισπανία από σήμερα στις 24.00

Κορωνοϊός και πτήσεις: Μετά την Ιταλία, στοπ και προς Ισπανία - Ποιες πτήσεις εξαιρούνται 

elvenizelos_252863_121556
Την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς Ισπανία ανακοίνωσε κι επισήμως η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.
 
Με την 3η  κατά σειρά αναγγελία (ΝΟΤΑΜ) η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει ότι από σήμερα 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ έως τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ισπανίας.
 
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που ισχύει από Ελλάδα προς και από Ισπανία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary) και οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του).
 
Κλείσιμο
Η ΥΠΑ ενημερώνει επιπλέον το επιβατικό κοινό ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον COVID-19.

Η νέα ΝΟΤΑΜ ακολουθεί τις δύο προηγούμενες που έχουν γίνει για τις πτήσεις προς Βόρεια Ιταλία (9 Μαρτίου) κι εν συνεχεία, την πιο πρόσφατη (14 Μαρτίου) για την αναστολή έως τις 29 Μαρτίου όλων των πτήσεων μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ιταλίας. Από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που επιβάλει η Ελλάδα προς και από Ιταλία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo) και οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary). 

 «Καθημερινά αξιολογούνται όλα τα επιστημονικά δεδομένα και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών δρομολογούνται οι οδηγίες για τις αερομεταφορές», επισημαίνεται από την ΥΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ