Κορωνοϊός: Δημοσιογράφος του Associated Press εμφάνισε συμπτώματα

Κορωνοϊός: Δημοσιογράφος του Associated Press εμφάνισε συμπτώματα

Το πρακτορείο αναστέλλει τη λειτουργία του γραφείου του στην Ουάσινγκτον - Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα απαγορεύσει τις μαζικές συναθροίσεις - Κλείνουν τα περισσότερα καταστήματα και εστιατόρια στην Τσεχία 

mask_ar
Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά το γραφείο του στην Ουάσινγκτον, καθώς ένα από τους συντάκτες του, ο οποίος ήλθε σε άμεση επαφή με πιθανό κρούσμα του κορωνοϊού, εμφάνισε ορισμένα συμπτώματα.

Ο δημοσιογράφος ήταν ένας από τους εκατοντάδες εργαζόμενους και στελέχη αμερικανικών ΜΜΕ που πήραν μέρος σε συνέδριο δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος στη Νέα Ορλεάνη την περασμένη εβδομάδα. Ένας από τους συμμετέχοντες επιβεβαιώθηκε μερικές ημέρες αργότερα ότι έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, εξήγησε το AP σε είδηση που μετέδωσε για την εξέλιξη αυτή.

Το αμερικανικό πρακτορείο προέτρεψε τους ανθρώπους του που εργάζονται στο γραφείο του στην αμερικανική πρωτεύουσα να μείνουν στα σπίτια τους έως τουλάχιστον την Τρίτη.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα απαγορεύσει τις μαζικές συναθροίσεις

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα υιοθετήσει έκτακτη νομοθεσία την επόμενη εβδομάδα βάσει της οποίας θα απαγορεύει της μαζικές συγκεντρώσεις σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, μια κλιμάκωση του σχεδιου της για την αντιμετώπιση της κρίσης, το οποίο οι επικριτές του έχουν χαρακτηρίσει πολύ χαλαρό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπορις Τζονσον μέχρι στιγμής αντιστεκόταν στην πίεση να υιοθετήσει κάποια από τα πιο αυστηρά μέτρα στα οποία έχουν προχωρήσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19.

Όμως χθες Παρασκευή ανεστάλησαν οι αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος ως τις 4 Απριλίου, ενώ οι διοργανωτές ακύρωσαν άλλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως ο Μαραθώνιος του Λονδίνου.

«Έχουμε προετοιμάσει έκτακτη νομοθεσία προκειμένου να δοθούν στην κυβέρνηση οι εξουσίες που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, περιλαμβανομένων των εξουσιών να απαγορεύει τις μαζικές συναθροίσεις», επεσήμανε κυβερνητική πηγή.

«Θα δημοσιεύσουμε τη νομοθεσία αυτή την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων ίσως τεθεί σε εφαρμογή από το επόμενο Σαββατοκύριακο και ενδέχεται να επηρεάσει εκδηλώσεις όπως το φεστιβάλ Γκλάστονμπέρι και το πρωτάθλημα τένις του Γουίμπλετον.

Κλείνουν τα περισσότερα καταστήματα και εστιατόρια στην Τσεχία

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση της Τσεχίας ανακοίνωσε στη διάρκεια της νύκτας το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων στη χώρα όπως και των εστιατορίων στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή από τις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) και αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από όσα πωλούν τρόφιμα, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Άλλη πόλη η Αθήνα - Άδειοι δρόμοι, άδεια μαγαζιά και μια... διαφορετική Ερμού

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 3.000 τα κρούσματα στη Γερμανία - Οκτώ άνθρωποι έχουν υποκύψει

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι 57 επιβάτες αεροπλάνου που έφτασε στην Τουρκία από τη Βαγδάτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα