Κορωνοϊός - Παρίσι: Κλείνει ο Πύργος του Άιφελ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε πως, λόγω κορωνοϊού, η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων

purgos-aifel
Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορωνοϊού, κλείνει και ο Πύργος του Άιφελ.

«Λόγω της πανδημίας, η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ ανακοινώνει το κλείσιμο του Πύργου», ανακοίνωσε η εταιρεία, επισημαίνοντας πως ελπίζει ότι θα μπορέσει να ξανανανοίξει πολύ σύντομα, όταν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων στη Γαλλία από 1.000 προηγουμένως, προκειμένου να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Θα περάσουμε στο όριο των 100 για τις συγκεντρώσεις. Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να επιβραδύνουμε την εξάπλωση, την κυκλοφορία του ιού» και η απαγόρευση αυτή θα εφαρμοστεί σε όλη την εθνική επικράτεια και από τώρα», εξήγησε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο F1.

«Εκατό άνθρωποι, αυτό σημαίνει προφανώς σημαντικές συνέπειες για τα θέατρα, για τους κινηματογράφους», παραδέχθηκε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους γάμους, ο Φιλίπ είπε: «Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία των Γάλλων ό,τι κι αν συμβεί, αλλά και να διατηρήσουμε τη συνέχεια της ζωής του έθνους».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Η Αλβανία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα

Κορωνοϊός - ΟΑΕΔ: Μέτρα για τις αιτήσεις ανέργων και τις συνεντεύξεις με εργασιακούς συμβούλους

Κορωνοϊός – Ρωσία: Μειώνει τις πτήσεις προς ΕΕ - Διακόπτει τις πτήσεις για Ελβετία και Νορβηγία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK