Κορωνοϊός, ΔΝΤ: Επιβράδυνση της ανάπτυξης, πιέσεις δέχονται τα ομόλογα

Κορωνοϊός, ΔΝΤ: Επιβράδυνση της ανάπτυξης, πιέσεις δέχονται τα ομόλογα

Τα κράτη μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεσμεύτηκαν να προσφέρουν κάθε αναγκαία υποστήριξη

diethnes-nomismatiko-tameio-dnt
Πιέσεις προκαλεί στα ομόλογα η διαφαινόμενη πλέον με σχετική ασφάλεια, επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης διεθνώς, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τα κράτη μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποσχέθηκαν να προσφέρουν «κάθε αναγκαία υποστήριξη για να περιοριστεί ο αντίκτυπος» της επιδημίας του κορωνοϊού, κυρίως προς τις πιο ευάλωτες χώρες, στο τέλος τηλεφωνικής διάσκεψης της Διεθνούς Νομισματικής και Οικονομικής Επιτροπή (ΔΝΟΕ) του Ταμείου.

«Καλέσαμε το ΔΝΤ να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία χρηματοδότησης που διαθέτει για να βοηθήσει τις χώρες μέλη που χρήζουν ανάγκης», υπογραμμίζει ανακοίνωση στην οποία τα κράτη μέλη δηλώνουν «πεπεισμένα» ότι μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση και να «αποκαταστήσουν την ανάπτυξη».

Eurogroup: Μέσα Μαρτίου οι αποφάσεις για κορωνοϊό

Σε ετοιμότητα για να αναλάβουν δράσεις που θα αποφασιστούν στο τακτικό Eurogroup της 16ης Μαρτίου «ανάλογα με την ένταση και την έκταση» που θα λάβει το πρόβλημα του κορωνοϊού, εμφανίζονται οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με τη συμμετοχή όλων των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στη σημερινή συνεδρίαση έγινε μια πρώτη αποτύπωση των προβλημάτων σε πανευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο –όπου προφανώς το βάρος έπεσε στις χώρες με μεγαλύτερο πρόβλημα όπως η Ιταλία ή η Γαλλία. Μέγα ζητούμενο όμως, για τις επόμενες περίπου δέκα ημέρες, είναι να προετοιμαστούν εθνικές δράσεις και μέτρα που θα καλυφθούν υπό «ευρωπαϊκή ομπρέλα» ει δυνατόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK