Κορωνοϊός: Σε εκδρομή στο Λονδίνο με 100 μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού η κόρη της 40χρονης

coron0

Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στην Ιταλία και θα ελεγχθεί στη βρετανική πρωτεύουσα - Τι γράφει η επιστολή του Κολλεγίου  προς τους γονείς των μαθητών - Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το δεύτερο παιδί της οικογένειας

Σε εκδρομή μαζί με περίπου εκατό συμμαθητές της από το Κολλέγιο Ψυχικού στο Λονδίνο βρίσκεται η κόρη της 40χρονης τραπεζικού. Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, επέστρεψε και τώρα παίρνει μέρος στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κοπέλα θα ελεγχθεί στο Λονδίνο και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αποφασισθεί αν θα επιστρέψουν ή όχι από τη βρετανική πρωτεύουσα. Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Η διοίκηση του Κολλεγίου έχει ενημερώσει με μήνυμα  τους γονείς των μαθητών του ότι μητέρα είναι θετική στον κορωνοϊό και παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Παιδείας το σχολείο θα παραμείνει αύριο κλειστό.  
Τα δύο παιδιά της γυναίκας είναι μαθητές της Β' λυκείου (η κόρη) και της Γ' Γυμνασίου ο γιος.

Το μήνυμα που έστειλε το Κολλέγιο στους γονείς των μαθητών του και υπογράφεται από τον κ.Απόστολο Αθανασόπουλο, συνδιευθυντή του Κολλεγίου και Συντονιστή Σχολικών Μονάδων έχει ως εξής:

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωναϊό Covid 2019.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.

Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία.

note0


Σημειώνεται ότι το μήνυμα εστάλη το απόγευμα σήμερα, υπό τον τίτλο «επείγουσα ανακοίνωση προς γονείς».

Σοβαρές ευθύνες στον γιατρό εργασίας

Η 40χρονη που διαγνώσθηκε ως το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι στέλεχος της τράπεζας Πειραιώς και εργάζεται στο κεντρικό κτιριο της τράπεζας, στην οδό Αμερικής, ως εκ τούτου δεν έρχεται σε επαφή με το κοινό. Μετά την επιστροφή της από την Ιταλία, πήγε κανονικά τη Δευτέρα στη δουλειά της και μάλιστα γιόρταζε τα γενέθλιά της και δέχθηκε ευχές,  με πολλές αγκαλιές και φιλιά από τους συναδέλφους της. Την Τρίτη η γυναίκα δεν αισθανόταν καλά και ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη βοήθεια του γιατρού εργασίας. Παρά το ταξιδιωτικό της ιστορικό, της συνεστήθη να πάει στο σπίτι της και δεν έγινε καμία επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο. Η 40χρονη παρέμεινε στο σπίτι της και την Τετάρτη και σήμερα καθώς η κατάστασή της δεν βελτιωνόταν μετέβη αρχικά στο «Σωτηρία» και κατόπιν στο Metropolitan όπου η διαλογή του περιστατικού έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μετά τη διάγνωση από το Ινστιτούτο Παστέρ η γυναίκα διακομίσθηκε στο Αττικόν, όπου και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Τρία λάθη φέρεται να έχει κάνει από τη στιγμή που ένιωσε αδιαθεσία η 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι, που διαπιστώθηκε ότι είναι το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και το πρώτο στην Αττική. 

Η διαδρομή της 40χρονης έως τη διάγνωσή της ως το τρίτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα


Λάθη διαπιστώνονται στη διαδρομή που ακολούθησε η 40χρονη γυναίκα έως τη διάγνωσή της ως το τρίτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το πρώτο της λάθος είναι ότι μετέβη σε νοσοκομείο, αντί της ισχύουσας οδηγίας του ΕΟΔΥ που προβλέπει επικοινωνία με τον Οργανισμό (στο τηλέφωνο 210-5212054). Ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες σε όσους θεωρούν ότι είναι πιθανό να έχουν νοσήσει προκειμένου να μεταβούν σε νοσοκομείο αναφοράς της νόσου. Βεβαίως, είχε προηγηθεί η εξέτασή της, την Τρίτη, από γιατρό εργασίας που της είχε δώσει οδηγία να μείνει στο σπίτι της. 

Το δεύτερο λάθος της 40χρονης είναι ότι μετέβη στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά μετέβη στο «Σωτηρία»- όπου φέρεται ότι πήρε αριθμό προτεραιότητας 160. Είναι άγνωστο αν εκεί ανέφερε το ταξιδιωτικό της ιστορικό, ότι δηλαδή είχε επιστρέψει από την Ιταλία και μάλιστα από περιοχή όπου ενδημεί ο ιός. Το τρίτο της λάθος είναι ότι αφού περίμενε για πολλή ώρα και κουρασμένη από την αναμονή έφυγε από το «Σωτηρία» και μετέβη στο Μετροπόλιταν, σε δεύτερο δηλαδή νοσοκομείο. Ωστόσο εκεί, η αντιμετώπιση ήταν εντελώς διαφορετική.  


Το Metropolitan έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών. Οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο νοσοκομείο, πριν την είσοδό του, πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα. Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί. Η 40χρονη που είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα (είχε έρθει στην Ελλάδα από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο) φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου. Της πήραν δείγμα, διεγνώσθη με τον κορωνοϊό και παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό, εκτός νοσοκομείου θάλαμο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν». 

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (που ανανεώνει διαρκώς τις οδηγίες, ανάλογα με τα νέα επιστημονικά και επιδημιολογικά δεδομένα) τονίζει στις βασικές του συμβουλές ότι όποιος έχει ταξιδιωτικό ιστορικό ή άλλο λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να επικοινωνήσει με τον οργανισμό για να λάβει περαιτέρω οδηγίες, αφού εκτιμηθούν αρχικά οι πληροφορίες που θα δώσει. 

Η 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι είχε ταξιδεύσει στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα. Είναι στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς εργάζεται στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας και όχι σε γκισέ ώστε να έχει επαφή με το κοινό και σύζυγος οικονομικού στελέχους ναυτιλιακής εταιρείας, στην οποία επίσης έγινε απολύμανση. Στην Ιταλία είχε ταξιδεύσει με την κόρη της, στη θέση business. Πλέον γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και εξετάζονται όχι μόνο τα άτομα του άμεσου συγγενικού και φιλικού της περιβάλλοντος, αλλά οι συνταξιδιώτες της στην πτήση από την Ιταλία στην Αθήνα.   Μετά τη διαπίστωση ότι έχει προσβληθεί από τη νόσο, η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε έκτακτα μέτρα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.


Ειδικότερα η τράπεζα ανακοίνωσε: 

«H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

-απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020

-εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.

-εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα

-εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.


Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (156)

Anestis

Πόσο πιο χαμηλά.. Βρίζεται χυδαία 16χρονους που δεν εχουν κάνει τίποτα διότι ταξίδεψαν στην Αγγλία για να δουν πανεπιστήμια για να σπουδάσουν και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Λυπάμαι για αυτή τη χώρα... 100 μνημόνια μας αξίζουν

Φίδια

Μίσος που δεν είχατε και δεν θα έχετε ούτε εσείς ούτε τα παιδιά σας αυτή την εκπαίδευση. Φσσσ φίδια.

Η Β.Κορέα

μας έδειξε τον τρόπο. Πολιτική βούληση χρειάζεται.

Ούτε του αγγέλου τους νερό

Μιλάνο- Λονδίνο- Κολλέγιο- Σωτηρία - Μετροπόλιταν. Ποια λέξη δε κολλάει ;

Επικινδυνη κυβερνηση

Πεταξε τη μπαλα στην εξεδρα με τα "μη-μετρα", τον "εφησυχασμο" και τα μισολογα! Και τωρα πανικοβλητη εχει το θρασος να κατηγορει -μεσω των μμε- τους πολιτες για "ανευθυνοτητα"!!! Αυτη κι αν ειναι εγκληματικη συμπεριφορα!

Πολυ σωστα επρσξε η κυρια

Πηγε σε νοσοκομειο αναφορας να εξεταστει! Οπωε ακριβως θα σκεφτοταν ο καθένας. Και οι ανικανοι απροετοιμαστοι... την αφησαν να περιμενει στην ουρα!!! Αντι εστω να τη ρωτησουν ΓΙΑΤΙ πήγε εκεί, ή - αν τη ρώτησαν- να τη βαλουν σε ειδικο σημειο για εξετασεις!!! Το λαθος δεν ειναι της κυριας αλλα των ανευθυνων "υπευθύνων", που αλλη μια φορα πεταξαν τη μπαλα στην εξεδρα!!!

Η ελιτ σπερνει το θανατο!

Υπαρχει ενα εργακι του 63 νομιζω, "Η μασκα του κοκκινου θανατου". Δειτε το για να καταλαβετε! Ισως εχει ερθει η ωρα να δουλεψει η γκιλοτινα για τις "Μαριες Αντουανετες"!

Κρητικός

Ρε αληταράδες , προστατέψτε τον κόσμο , που τον έχετε αφήσει αγράμματο και κακομοίρη εσείς οι ίδιοι !! Κλείστε αμέσως σχολεία, ΜΜΜ, και βγάλτε οδηγία να μην βγεί κανένας από το σπίτι του για μερικές ημέρες , τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα !! Τι περιμένετε ρεεεε ??? Βγάλτε αμέσως αυστηρά μέτρα περιορισμού μετακινήσεων και συνάθροισης και φροντίστε για την εφαρμογή τους με αστυνόμευση !!! Που είναι ο πετυχημένος Χρυσοχοΐδης ?????? Αν ο κορωνοϊός ήταν μπαχαλάκιας θα τον είχατε ήδη μαντρώσει !!!

Βασίλης π

Ρε φίλε κρητικε δεν είναι αληταραδες απλά ανίκανοι είναι και δεν μπορούν να πάρουν ευθύνες

Μάλιστα...

Η 40χρονη που μας μόλυνε κάνει μεγάλη ζωή με τα χρήματα μας. Πιθανόν θα εργάζεται και σε κανένα fund part time, απ' αυτά που θα βγάλουν τα σπίτια μας στο σφυρί. Έτσι είναι οι καπιταλες. ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ.

Ντροπη σας

Εχει βγει ολο το κιτσαριο να γενικοποιησει και να χαρακτηρισει τη γυναικα αυτη και μαζί ενα ολοκληρο σχολειο. Ο καθε οπισθοδρομικος, πικραμενος και αμορφωτος να κατσει πανω και να ξυπνησει απο την χρονια βλακεια που τον κοπαναει στο κεφαλι και τις αριστερες μ@λ@κιες.

Δε προσκυνάμε

Τη μασονία του Κολλεγίου. ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ.

Ι

Εγώ φίλε μου δεξιός είμαι,θα μπορούσες δε να με χαρακτηρίσεις και μορφωμένο.Και οικονομικά σχετικά άνετο, εν αντιθέσει με την πλειοψηφία εκεί έξω. Όμως,αν το ρημάδι δεν κόβει, δεν κόβει πάει και τελείωσε.Η λεγαμενη τέτοιο case είναι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία