Πρόεδρος εταιρείας Λοιμώξεων στον ΘΕΜΑ 104,6: Το κρίσιμο με τον κορωνοϊό είναι στον έλεγχο των πρώτων περιστατικών

Πρόεδρος εταιρείας Λοιμώξεων στον ΘΕΜΑ 104,6: Το κρίσιμο με τον κορωνοϊό είναι στον έλεγχο των πρώτων περιστατικών

«Κινδυνεύουν αυτοί που χρόνια νοσήματα ή μεγάλη ηλικία» ανέφερε επισημαίνοντας ότι σε παιδιά κάτω των 15 ετών δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος - «Ολική καθίζηση ο τουρισμός από Κίνα» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού

korono-1
«Είμαστε έτοιμοι, τουλάχιστον θεωρητικά να περιορίσουμε το πρώτο περιστατικό, όλο το παιχνίδι παίζεται στον έλεγχο των πρώτων περιστατικών» εκτίμησε ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος, ο οποίος μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΘΕΜΑ 104,6.

Και πρόσθεσε ότι «αν κατορθώσουμε αυτούς και τους ελέγξουμε, τότε θα αργήσει η μετάδοση στον υπόλοιπο πληθυσμό και έτσι κερδίζουμε χρόνο».

Συμφώνησε δε με την άποψη ότι όσο πιο αργά φτάσει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, τόσο το καλύτερο, διότι «προετοιμάζεται ο κόσμος, αλλά και οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, ενώ ισχύει και το ότι, όσο ζεσταίνει ο καιρός, τόσο λιγότερη μεταδοτικότητα έχει ο ιός», σημείωσε.

Ο κ. Γαργαλιάνος ήταν κατηγορηματικός στην εκτίμησή του ότι θα έλθει και στη χώρα μας ο ιός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είμαστε έτοιμοι και «ας είμαστε και τυχεροί», όπως είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων «αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν έχουμε κάποιο φάρμακο» και επισήμανε ότι «κινδυνεύουν αυτοί που χρόνια νοσήματα ή μεγάλη ηλικία, επισημαίνοντας ότι σε παιδιά κάτω των 15 ετών δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος».

Κλείσιμο


«Ολική καθίζηση ο τουρισμός από Κίνα» λέει ο Λύσανδρος Τσιλίδης

«Ο κορωνοϊός έχει μειώσει τα ταξίδια τη συγκεκριμένη περίδο από την Κίνα αποκλειστικά και μόνο, η αγορά της Κίνας έχει ολοκληρωτική καθίζηση» αποκάλυψε, μιλώντας το ΘΕΜΑ 104,6, ο Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού.

Όσο για την Ιταλία, ο κ. Τσιλίδης είπε ότι υπάρχει μία αναστάτωση από τώρα και για τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο σίγουρα, όπως εκτίμησε, αλλά απέφυγε να μιλήσει για αργότερα, τονίζοντας ότι εξαρτάται από το εάν θα βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί ο ιός.

Οι δε επιπτώσεις αφορά μόνο για τις μετακινήσεις στις περιοχές που αυτή την ώρα έχουν προσβληθεί. «Προς το παρόν δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε» είπε ο κ. Τσαλίδης, σημειώνοντας ότι πέρα από την απαγόρευση των σχολικών εκδρομών στην Ιταλία δεν υπάρχει άλλο περιοριστικό μέτρο ή ντιρεκτίβα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ