Κορωνοϊός: Σαρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο η νέα παραλλαγή «Eris» - Αποτελεί ήδη το 14,6% των κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Σαρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο η νέα παραλλαγή «Eris» - Αποτελεί ήδη το 14,6% των κρουσμάτων

Εξαπλώνεται γρήγορα - Θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο σημειώθηκε πρόσφατη αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες στη χώρα

koronoios
Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, η «Eris», εξαπλώνεται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας της χώρας (UKHSA). Μάλιστα, αποτελεί ήδη ένα στα επτά νέα κρούσματα.

Η νέα παραλλαγή είναι, επιστημονικά γνωστή, ως EG.5.1 και προέρχεται από την παραλλαγή Omicron. Το UKHSA, όπως μεταδίδει το Sky News, παρακολουθεί την εξέλιξή της λόγω της αύξησης των κρουσμάτων διεθνώς, ιδίως στην Ασία, και ταξινομήθηκε ως παραλλαγή στις 31 Ιουλίου.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι αντιπροσωπεύει το 14,6% των περιπτώσεων και είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο στέλεχος του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα και θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο σημειώθηκε πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνονται διαρκώς: Από 3,7% σε 4.403 περιπτώσεις την περασμένη εβδομάδα, σε 5,4% από 4.396 αυτήν την εβδομάδα. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν επίσης ότι αυξήθηκε το ποσοστό εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι παρακολουθούν «στενά» την κατάσταση καθώς τα ποσοστά κρουσμάτων COVID συνεχίζουν να αυξάνονται. Πάντως, ο «Αρκτούρος» είναι η κυρίαρχη παραλλαγή.

«Έχουμε επίσης δει μια μικρή αύξηση στα ποσοστά εισαγωγής στο νοσοκομείο στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιωμένων», δήλωσε η Δρ Mary Ramsay, επικεφαλής του τμήματος ανοσοποίησης στο UKHSA, τονίζοντας ότι «δεν βλέπουμε παρόμοια αύξηση στις εισαγωγές στη ΜΕΘ. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αυτά τα ποσοστά».

Πριν από δύο εβδομάδες ο ΠΟΥ άρχισε να παρακολουθεί τη νέα παραλλαγή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) άρχισε να παρακολουθεί την παραλλαγή EG.5.1 πριν από δύο εβδομάδες.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι αν και οι άνθρωποι προστατεύονται καλύτερα από τα εμβόλια και την προηγούμενη μόλυνση, οι χώρες δεν πρέπει να σταματήσουν να είναι σε επαγρύπνηση.

«Ο ΠΟΥ συνεχίζει να συμβουλεύει τα άτομα υψηλού κινδύνου να φορούν μάσκα σε χώρους με συνωστισμό, να λαμβάνουν ενισχυτικά όταν συνιστώνται και να διασφαλίζουν επαρκή αερισμό σε εσωτερικούς χώρους», είπε, συμπληρώνοντας: «Προτρέπουμε τις κυβερνήσεις να διατηρήσουν και να μην διαλύσουν τα συστήματα που κατασκεύασαν για τον κορωνοϊό».

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ: Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των €150.000 - Δείτε λίστες και ονόματα

Πώς μπορούμε να νικήσουμε τη ζέστη; - Τα... μυρμήγκια και οι καμήλες μας δείχνουν τον τρόπο

Κίνημα της Πετσέτας - Der Standard: «Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα φανεί αν θα εξαπλωθεί και πέρα από την Πάρο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK