Λύματα: Σχεδόν διπλάσιο το ιικό φορτίο στα λύματα Αττικής, Λάρισας και Ξάνθης

Λύματα: Σχεδόν διπλάσιο το ιικό φορτίο στα λύματα Αττικής, Λάρισας και Ξάνθης

Κοντά στο 400% η αύξηση στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες - Εκτόξευση 148% στην Αλεξανδρούπολη την προηγούμενη εβδομάδα

kosmos_krousmata_summer_art
Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου σε σχέση με την εβδομάδα 20 έως 26 Ιουνίου, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε εννέα από τις έντεκα (9/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, σταθεροποίηση σε μία από τις έντεκα (1/11) περιοχές και οριακή μείωση σε μία από τις έντεκα (1/11) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Συγκεκριμένα, καθαρά αυξητικές ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Ηράκλειο (+42%), στο Βόλο (+54%), στην Κέρκυρα (+62%), στη Θεσσαλονίκη (+68%), στα Ιωάννινα (+79%), στη Λάρισα (+91%), στην Αττική (+91%), στην Ξάνθη (+99%) και στην Αλεξανδρούπολη (+148%).

lymata_1


Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στα Χανιά (-5%), ενώ οριακή μείωση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (-26%).

Στην Αττική, τις τελευταίες εβδομάδες, το ιικό φορτίο παρουσίασε σημαντική αύξηση, η οποία κορυφώθηκε την τελευταία εβδομάδα κυρίως λόγω των παραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5

Κλείσιμο
Παράλληλα, το ιικό φορτίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε συνολικά κατά 393% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Με βάση τα δεδομένα των 10 τελευταίων ημερών, ο ρυθμός αύξησης του ιικού φορτίου των στελεχών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 στα αστικά λύματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης μειώθηκε. Συγκεκριμένα το ιικό φορτίο τους διπλασιάζεται πλέον ανά 10 ημέρες.


Ειδήσεις σήμερα:

Εκτόξευση των κρουσμάτων πάνω από τις 25.000 - 19 θάνατοι και 98 διασωληνωμένοι

Αυτή είναι η Γεωργιανή γυναίκα αράχνη που υπνώτιζε και έκλεβε ηλικιωμένους

Έρχονται οι Τούρκοι στη Σκιάθο τον Αύγουστο μετά το τουριστικό άνοιγμα του νησιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ