Κορωνοϊός - Καπραβέλος: «Με αύξηση κρουσμάτων πληρώνουμε τη μεγάλη χαλάρωση των μέτρων»

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: «Με αύξηση κρουσμάτων πληρώνουμε τη μεγάλη χαλάρωση των μέτρων»

Η Οmicron 5 χτυπάει και το κατώτερο αναπνευστικό, τονίζει ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου - «Ήταν μεγάλο λάθος που σταμάτησε η υποχρεωτική χρήση μάσκας»

5380715
Σχετικά με το ζήτημα της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού τοποθετήθηκε ο  διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, κ. Νίκος Καπραβέλος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο χειμώνας είναι απρόβλεπτος, «δεν ξέρουμε τι χειμώνας θα έρθει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και αυτό αποτυπώνεται στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, δηλαδή τους διασωληνωμένους. Τα αυξημένα κρούσματα  αποτυπώνουν ένα μικρό μέρος της κατάστασης, τονίζει.

«Πληρώνουμε τη μεγάλη χαλάρωση των μέτρων τη στιγμή που η πανδημία και ο ιός δείχνει τη δυναμική του με μία νέα παραλλαγή, την Οmicron 5, που χτυπάει και το κατώτερο αναπνευστικό», διευκρίνισε  ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο MEGA.

«Ήταν μεγάλο λάθος που σταμάτησε η υποχρεωτική χρήση μάσκας» είπε και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας «για να μην πληρώσουμε σε ζωές την καλή πορεία του τουρισμού».

Για την αναχαίτιση της εξάπλωσης των κρουσμάτων ο κ. Καπραβέλος πρότεινε να γίνονται έλεγχοι στα σημεία εισόδου, να εφαρμόζονται οι μάσκες υποχρεωτικά και να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα με την τρίτη και τέταρτη δόση.

Υπενυθυμίζεται ότι τα κρούσματα ανήλθαν σήμερα σε 11.201 -9.360 νέες μολύνσεις και 1.841 επαναλοιμώξεις-, ενώ ο αριθμός των θανάτων άγγιξε τους 23 και οι διασωληνωμένοι τους 102.


Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά σε αγροτική έκταση στη Φωκίδα - Σηκώθηκαν τέσσερα αεροσκάφη

Στα δικαστήρια με τον Κούγια και χαμογελαστός ο Θέμης Αδαμαντίδης

Κλείδωσαν τα παιδιά τους για 20 λεπτά στο αυτοκίνητο, στις Σέρρες, για να φάνε σουβλάκια - Τα έβγαλαν ημιλιπόθυμα λόγω ζέστης οι αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ