Κορωνοϊός: Καταργείται η μάσκα στα καταστήματα - Παραμένει σε νοσοκομεία, γηροκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς

Κορωνοϊός: Καταργείται η μάσκα στα καταστήματα - Παραμένει σε νοσοκομεία, γηροκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς

Η υιοθέτηση των νέων μέτρων θα ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

plevris_th
Nέα χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλέυρης. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη καταργείται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2022. 

Μιλώντας για τις αποφάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ο υπουργός είπε ότι η μάσκα καταργείται και στα αεροπλάνα αλλά και στις υπεραστικές συγκοινωνίες όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία. Η μάσκα καταργείται και για τότε εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Η μάσκα παραμένει στις νοσοκομειακές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε άλλες δομές Υγείας όπου η παρουσία της κρίνεται απαραίτητη προς το παρόν, ενώ με μάσκα θα πρέπει να μετακινούνται όσοι χρησιμοποιούν αστικές συγκοινωνίες όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, το μετρό, τα τρόλεϊ, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Όσον αφορά τις δομές εκπαίδευσης, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η επιτροπή θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα για το τι ακριβώς θα εφαρμοστεί αφού μελετήσει όλα τα δεδομένα.

Ο Κ. Πλεύρης έκανε ξεκάθαρο ότι η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο. Όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ck2y4hen6tz5)
Κλείσιμο

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη:

«Από 1η Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται σε όλους τους χώρους η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες. Η άρση της υποχρεωτικής μάσκας αφορά και τους εργαζόμενους.

Υποχρεωτική παραμένει σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένος και αστικά ΜΜΜ. Για τις εκπαιδευτικές δομές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα. Παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας από τον πληθυσμό που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες».


Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζει στάση στη φυλακή η Πισπιρίγκου - Ξεκίνησε να προαυλίζεται, δείχνει ήρεμη και ευδιάθετη

Συνεχίζει τον εκβιασμό ο Ερντογάν: Δεν μπορούμε να κάνουμε με Σουηδία και Φινλανδία το λάθος που κάναμε με την Ελλάδα

Κλήθηκαν για κατάθεση οι δυο ψαράδες που είναι βασικοί ύποπτοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ