Κορωνοϊός - Κίνα: Μετά τα 36 νέα κρούσματα, περιορίζει σημαντικά τα «μη απαραίτητα ταξίδια»

Κορωνοϊός - Κίνα: Μετά τα 36 νέα κρούσματα, περιορίζει σημαντικά τα «μη απαραίτητα ταξίδια»

Από τις μολύνσεις, οι 32 εντοπίστηκαν σε «ελεγχόμενες περιοχές» και 4 σε διαγνωστικούς ελέγχους στην κοινότητα - Χείρα βοηθείας απλώνει το Πεκίνο στη Βόρεια Κορέα για την αντιμετώπιση της έξαρσης Covid στη γειτονική χώρα

κινα
Το Πεκίνο κατέγραψε 36 νέα κρούσματα Covid-19, τοπικής μετάδοσης, κατά τη διάρκεια 24 ωρών έως τις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 10.00 π.μ. ώρα Ελλάδας) σήμερα, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ελέγχου της πανδημίας στην κινεζική πρωτεύουσα.

Από τις μολύνσεις, οι 32 εντοπίστηκαν σε «ελεγχόμενες περιοχές» και 4 σε διαγνωστικούς ελέγχους στην κοινότητα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πανγκ Σινγκχούο, αναπληρωτής επικεφαλής στην Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Πεκίνου.

Η Κίνα θα «περιορίσει αυστηρά» τα μη απαραίτητα ταξίδια εκτός χώρας από Κινέζους πολίτες στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της Covid-19, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση η Εθνική Διοίκηση Μετανάστευσης. Οι αξιωματούχοι θα πρέπει να αποτρέπουν με αυστηρό τρόπο τις εξάρσεις της Covid που προκαλούνται από την παράτυπη είσοδο στην Κίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Κίνα προσφέρθηκε σήμερα να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, αφού η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο ξεσπασμα της Covid στη χώρα.

Η κινεζική διπλωματία εξέφρασε την «αλληλεγγύη» της στη γειτονική χώρα για την υγειονομική κατάσταση. «Ως σύντροφος, γείτονας και φίλος, η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει όλη τη στήριξη και τη βοήθειά της (στη Βόρεια Κορέα) στη μάχη της κατά της επιδημίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζάο Λιτζιάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανός εγκλωβισμένος στο Αζοφστάλ ζητά από τον Έλον Μασκ να βοηθήσει

«Ο μονάκριβός μου, ο Μάριός μου»: Θρήνος και ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ο εισαγγελέας ερευνά την καταγγελία για βιασμό κατά του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK