BioNTech: «Χρυσές δουλειές» λόγω Όμικρον, κλινικές δοκιμές σε mRNA θεραπείες για καρκίνους

BioNTech: «Χρυσές δουλειές» λόγω Όμικρον, κλινικές δοκιμές σε mRNA θεραπείες για καρκίνους

O Ουγκούρ Σαχίν, συνιδρυτής της εταιρείας, ανακοίνωσε τον τριπλασιασμό των  καθαρών κερδών  της το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς λόγω της μεγάλης ζήτησης για εμβόλια που προκάλεσε η επικράτηση της μετάλλαξης Ομικρον - Τα στελέχη της BioNTech δηλώνουν ότι υπάρχουν  ενθαρρυντικά αποτελέσματα για  16 υποψήφια αντικαρκινικά φάρμακα που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA

ugur09
«Χρυσές δουλειές» για την BioNtech το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς: το ανακοίνωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας δρ Ουγκούρ Σαχίν με ένα tweet αναγγέλλοντας υπερτριπλασιασμό των καθαρών κερδών της εταιρείας, που έφτασαν τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ για το συγκεκρμένο διάστημα.

«Κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του '22, εμβαθύναμε την κυριαρχία μας στα εμβόλια για τον κορωνοϊό, και δημοσιοποιήσαμε ενθαρρυντικά στοιχεία για την γενετική θεραπεία συμπαγών καρκινικών όγκων», έγραψε ο Ουγκούρ Σαχίν, για να προσθέσει ότι η εταιρεία του είναι σε θέση να πετύχει την ανάπτυξη πολλών και διαφορετικών θεραπευτικών προϊόντων τα επόμενα χρόνια κάτι που - όπως επισήμανε - «θα διευκολύνει την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της».

Στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, η BioNtech τιμολόγησε 750.000.000 δόσεις του εμβολίου της για τον κορωνοϊό, ενώ ως τα τέλη Απριλίου,η εταιρεία υπέγραψε συμφωνίες για παραγγελίες 2,4 δισεκατομμυρίων δόσεων για ολόκληρη την χρονιά.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της πολιτικής της για ισότιμη πρόσβαση στα φάρμακα, πρόκειται να παραδώσει (μαζί με την Pfizer) δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Ο Γιενς Χόλσταϊν, οικονομικός διευθυντής της BioNtech, ανέφερε ότι το οικονομικό αποτέλεσμα - που όπως είπε, οφείλεται στην μεγάλη αύξηση των παραγγελιών εμβολίων στα τέλη του 2021, λόγω της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον τυ κορωνοϊού - βοηθά την εταιρεία να επενδύσει περισσότερα στην έρευνα τα επόμενα χρόνια.

Η Biontech εκτιμά ότι έσοδά της από τα εμβόλια του κορωνοϊού θα κινηθούν μεταξύ 13 ώς 17 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πρόκεται να ξοδέψει περί τα 1,5 δισ. ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προϊόντων.

Φάρμακα σε κλινική δοκιμή

Στο αναπτυξιακό πλάνο της BioNTech κυριαρχεί η ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων πρόληψης και θεραπείας μολυσματικών νόσων με στόχο να εδραιωθεί στο μέλλον ως ηγέτιδα δύναμη στα εμβόλια mRNA και στις μολυσματικές παθήσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι σε καλό δρόμο για την έναρξη τεσσάρων κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2022 που περιλαμβάνουν υποψήφια προϊόντα με βάση το mRNA για την αντιμετώπιση του έρπητα ζωστήρα (σε συνεργασία με την Pfizer), της ελονοσίας, της φυματίωσης και του ιού του απλού έρπητα τύπου 2 (HSV 2).

Παράλληλα, συνεχίζει τη συνεργασία της με τη Pfizer για την ανάπτυξη ενός αντιγριπικού εμβολίου που βασίζεται στην πλατφόρμα mRNA της εταιρείας. Ήδη είναι σε εξέλιξη κλινική δοκιμή Φάσης 1 για την αξιολόγηση του τροποποιημένου τετραδύναμου αντιγριπικού εμβολίου mRNA BNT161 και έχει προγραμματιστεί μια μελέτη εύρεσης δόσης για ένα υποψήφιο εμβόλιο αυτοενισχυόμενου RNA (saRNA). Νεότερα δεδομένα επί αυτών αναμένεται το 2022.

Στον τομέα της Ανοσο-Ογκολογίας η BioNTech βασίζεται σε πρωτοποριακές προσεγγίσεις που αξιοποιούν την ανοσολογική απόκριση για τη θεραπεία του καρκίνου. Η BioNTech έχει πολλαπλά προγράμματα κλινικών σταδίων σε διαφορετικές θεραπευτικές κατηγορίες που μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τους όγκους χρησιμοποιώντας συμπληρωματικές στρατηγικές, είτε στοχεύοντας άμεσα τα καρκινικά κύτταρα είτε ρυθμίζοντας την ανοσολογική απόκριση έναντι του όγκου. Οι ογκολογικοί πυλώνες της Εταιρείας περιλαμβάνουν θεραπευτικά εμβόλια mRNA, ανοσοθεραπείες CAR-T, κυτταρικές θεραπείες, εξατομικευμένες ανοσοθεραπείες ειδικών νεοαντιγόνων, RiboMabs (Τα υποψήφια προϊόντα BNT141 και BNT142, έχουν σχεδιαστεί για να κωδικοποιούν αντισώματα στόχευσης καρκινικών κυττάρων), ανοσοτροποποιητές σημείων ελέγχου επόμενης γενιάς, αντισώματα κατά του όγκου και μικρά μόρια. Πολλά υποψήφια προϊόντα έχουν τη δυνατότητα να συνδυαστούν με ήδη εγκεκριμένες θεραπείες.

Αυτή η ποικιλόμορφη εργαλειοθήκη διαφορετικών τεχνολογιών και τρόπων δράσης έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα συμπαγών όγκων σε διαφορετικά στάδια της νόσου, χρησιμοποιώντας τόσο έτοιμες όσο και εξατομικευμένες προσεγγίσεις. Ο κλαδος της Ογκολογίας της BioNTech περιλαμβάνει συνολικά 16 υποψήφια προϊόντα σε 20 εν εξελίξει κλινικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων πέντε που βρίσκονται τώρα σε τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές Φάσης 2.

Στρατηγικές συνεργασίες και εξαγορές

Βασικό στοιχείο της εταιρικής στρατηγικής της BioNTech είναι η ενίσχυση των τεχνολογικών πλατφορμών, των ψηφιακών δυνατοτήτων και της υποδομής της εταιρείας μέσω επιλεγμένων στρατηγικών συνεργασιών και εξαγορών. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, η BioNTech συνήψε αρκετές νέες συνεργασίες και ερευνητικές συμφωνίες. Αυτά περιελάμβαναν μια συνεργασία με την InstaDeep Ltd. να αναπτύξει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για νέες παραλλαγές SARS-CoV-2, μια συνεργασία ανακάλυψης πολλαπλών στόχων με την Crescendo Biologics Ltd. και μια συμφωνία αγοράς περιουσιακών στοιχείων και επιλογής με τη MediGene AG για την ανάπτυξη νέων ανοσοθεραπειών κατά του καρκίνου με βάση τους υποδοχείς Τ κυττάρων. Τον Απρίλιο του 2022, η BioNTech συνήψε αποκλειστική ερευνητική συνεργασία με τη Matinas Biopharma για την αξιολόγηση του συνδυασμού μορφών mRNA και της ιδιόκτητης τεχνολογίας πλατφόρμας Lipid Nanocrystal ή LNC της Matinas, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής σύνθεσης για εμβόλια από του στόματος.Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανίδα τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην Πάργα αλλά αρνήθηκε να εξεταστεί

Πυροβολισμοί εναντίον φρουρών σε εκλογικό κέντρο στις Φιλιππίνες - Τρεις νεκροί

Στον εισαγγελέα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τους ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ