Κορωνοϊός - Γαλλία: Περιμένουν αποκλιμάκωση του τρέχοντος κύματος από τα τέλη Μαρτίου

Κορωνοϊός - Γαλλία: Περιμένουν αποκλιμάκωση του τρέχοντος κύματος από τα τέλη Μαρτίου

Ο αριθμός των κρουσμάτων «θα αυξάνεται για 10-15 ημέρες μάλλον, ως τα τέλη Μαρτίου», εξήγησε ο Γάλλος υπουργός Υγείας - Η γαλλική κυβέρνηση ορθώς αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς, πρόσθεσε

γαλλια_κορωνοιος
Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε σήμερα ότι το τρέχον κύμα της πανδημίας covid-19 αναμένεται να κορυφωθεί ως το τέλος Μαρτίου, ενώ πρόσθεσε ότι οι γαλλικές αρχές έπραξαν σωστά που ήραν τους περισσότερους περιορισμούς.

Ο αριθμός των κρουσμάτων «θα αυξάνεται για 10-15 ημέρες μάλλον, ως τα τέλη Μαρτίου», εξήγησε ο Βεράν μιλώντας στο France Info. «Κινδυνεύουμε να φτάσουμε τα 120.000- 150.000 κρούσματα ημερησίως και στη συνέχεια αναμένουμε αποκλιμάκωση», πρόσθεσε.

Χθες Τρίτη ανακοινώθηκαν στη Γαλλία 116.000 νέα κρούσματα covid-19. Ωστόσο, ο Γάλλος υπουργός εκτίμησε ότι τα νοσοκομεία δεν θα επιβαρυνθούν από την άνοδο των κρουσμάτων, καθώς τα στελέχη του κορωνοϊού που κυκλοφορούν, προκαλούν ηπιότερα συμπτώματα και προσβάλουν κυρίως τους νεότερους.

Ο Βεράν κατέληξε ότι η γαλλική κυβέρνηση ορθώς αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς που είχε επιβάλει για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Λάβαμε τη σωστή απόφαση. Μπορεί κανείς να συνεχίσει να φορά μάσκα, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μην φορά. Ενθαρρύνουμε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εξακολουθήσουν να προστατεύουν τον εαυτό τους», κατέληξε ο Βεράν.

Κλείσιμο
Τη Δευτέρα οι γαλλικές αρχές ήραν τα περισσότερα μέτρα που είχαν υιοθετήσει για την covid-19, όμως παρέμειναν οι προειδοποιήσεις για επιφυλακή λόγω της αναζωπύρωσης της επιδημίας.

Εδώ και δύο ημέρες στη Γαλλία μπορεί κάποιος να πάει στα σινεμά, τα θέατρα, τα εστιατόρια, τις δημόσιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες χωρίς να δείχνει το υγειονομικό του πάσο. Ή επίσης να κυκλοφορεί στους διαδρόμους των σχολείων και στα καταστήματα χωρίς μάσκα.

Ωστόσο, δεν έχει έρθει το τέλος της μάσκας, που παραμένει υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς και στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Οι εταιρείες έχουν την ευχέρεια να την επιβάλλουν στους υπαλλήλους τους και το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει «ισχυρή σύσταση» για χρήση μάσκας σε περίπτωση επαφής με κρούσμα «στους εσωτερικούς χώρους για περίοδο 7 ημερών από την επιβεβαιωμένη επαφή».

Ειδήσεις σήμερα:

«Ο βίαιος θάνατος με ασφυξία στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει καθόλου σημάδια» αναφέρει σε ανάρτηση ο Λέων

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα με άνοδο της θερμοκρασίας - Χαλάει από αύριο

Ζελένσκι: «Πιο ρεαλιστικές» οι θέσεις στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας που συνεχίζονται σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ