Θεοδωρίδου: Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος

Θεοδωρίδου: Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος

Ξεπεράσαμε τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς - Το 71,3% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους - Σε περίπου 300.000 ανεμβολίαστους θα επιβληθεί το πρόστιμο - Κλειστή παραμένει η πλατφόρμα για εμβολιασμό με το πρωτεϊνικό της Novavax - Δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη η ημέρα παράδοσής του

theodwridou-themistokleous3
Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου μιλώντας στην καθυιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος ανέφερε ότι πλέον είναι διάχυτη η αισιοδοξία μετά την χαλάρωση των μέτρων.

Σημείωσε όμως ότι ο τομέας των εμβολιασμών δεν επιδέχεται χαλάρωσης. «Η σκέψη των ανεμβολιαστων ότι το πρόβλημα βαίνει στο τέλος του είναι εσφαλμένη. Δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση νέου επιδημικού κύματος μέσω μιας νέας μετάλλαξης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι λάθος να πιστέψουν ότι η πανδημία πέρασε χωρίς τη συμμετοχή τους» και τόνισε για μία ακόμη φορά ότι ο εμβολιασμός παραμένει προς το παρόν το ισχυρότερο όπλο ενάντια στην πανδημία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci1v9sh7x8i9)


Η κυρία Θεοδωρίδου διευκρίνισε σήμερα ότι το εμβόλιο της Novavax που θα έρθει σύντομα στη χώρα μας, αφορά μόνον στον αρχικό εμβολιασμό ενώ αυτό που παρασκευάζεται από την εταιρεία Sanofi, είναι σχεδιασμένο και θα λειτουργήσει ως αναμνηστική δόση, ανεξάρτητα από τον τύπο εμβολίου που έχει προηγηθεί.

Για ακόμη μία φορά, υπενθύμισε ότι τρεις μήνες μετά την τρίτη δόση μπορούν να κάνουν την τέταρτη δόση, άτομα με ανοσοκαταστολή, δηλαδή άνθρωποι που έχουν μεταμοσχευθεί, που είναι σε αιμοκάθαρση ή λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα. Ο σχετικός πίνακας είναι ανηρτημένος στο embolio.gov.gr.

Για τα παιδιά και τους εφήβους ηλικίας 5 έως 17 ετών επανέλαβε πως ήδη έχει εγκριθεί η τρίτη δόση αν έχουν χρόνια νοσήματα που σχετίζονται με ανοσοκαταστολή, ενώ συζητείται για την ίδια κατηγορία και η τέταρτη δόση προσέθεσε και η κυρία Θεοδωρίδου.

Αναφέρθηκε επίσης σε έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία η οποία έδειξε μείωση και των εμβολιασμών ρουτίνας. «Τέσσερις στους δέκα γονείς δεν γνώριζαν ότι η ιλαρά είναι θανατηφόρο νόσημα» πρόσθεσε.

Παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών

Κλείσιμο
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους  ανακοίνωσε ότι ξεπεράσαμε τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς και ότι το 71,3% του γενικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως. 

Συγκεκριμένα, 7.837.000 έχουν κάνει τη μία δόση που αντιστοιχεί στο 74,6% του γενικού πληθυσμού, 7.500.000 έχουν ολοκληρωσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί στο 71,3% του γενικού πληθυσμού και 5.260.000 έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci1uz2rno4mx)


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 ετών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς γίνονται περίπου 1.000 την ημέρα. Σε περίπου 300.000 άτομα θα επιβληθεί το πρόστιμο.  

Τέλος, έκανε γνωστό ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημέρα παράδοσης του εμβολίου της Novavax και γι΄αυτό το λόγο δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού.  


Ειδήσεις σήμερα:

Συνταγή γιατρού για τη χορήγηση όλων των φαρμάκων ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Το τραγούδι μανιφέστο κατά του Ερντογάν «θα περάσει κι αυτό το βάσανο» που ενοχλεί το περιβάλλον του «σουλτάνου»

Δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα σχέδια για συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν, λέει το Κρεμλίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK