Γκάγκα: Επισκέφθηκε το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ από όπου διανέμονται τα αντιικά χάπια για την Covid-19

Γκάγκα: Επισκέφθηκε το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ από όπου διανέμονται τα αντιικά χάπια για την Covid-19

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επιθεώρησε τον χώρο όπου συσκευάζονται τα φάρμακα - «Έχουμε εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλες τις νέες θεραπείες»

18640333
Το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, από όπου ξεκίνησε σήμερα η διανομή των νέων αντιικών φαρμάκων για τη νόσο Covid-19, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Τα νέα φάρμακα, προσφέρουν ασφάλεια στους ευάλωτους ασθενείς που έχουν τα πρώτα συμπτώματα και βρίσκονται θετικοί στον ιό. Τα φάρμακα προστατεύουν από σοβαρή νόσο και ανάγκη για νοσηλεία.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός επιθεώρησε το χώρο όπου συσκευάζονται τα φάρμακα για κάθε ασθενή. Κάθε απόγευμα, οι συσκευασίες παραδίδονται στους ταχυμεταφορείς και μεταφέρονται στα σπίτια των ασθενών, όχι μόνο εντός Αττικής, αλλά και σε πολλές περιοχές της νησιωτικής χώρας. Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και σε άλλα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ανά την επικράτεια με στόχο τα φάρμακα να φτάνουν στους ασθενείς το αργότερο σε 48 ώρες από τη στιγμή που εγκρίνεται η θεραπεία.

image__3_


«Είναι μια σημαντική νέα θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά. Τα αντιικά χάπια χορηγούνται τις πρώτες μέρες μετά τη διάγνωση, με στόχο να προλάβουν την επιδείνωση των ασθενών.  Σχεδιάσαμε τη διαδικασία διάθεσης των φαρμάκων με τον πιο φιλικό προς τους ασθενείς τρόπο. Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται μαζικά κατ’ οίκον υπηρεσία σε ασθενείς που νοσούν. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και συμβάλλουν σε αυτό το εγχείρημα: το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε η κυρία Γκάγκα.

image__4_


Και πρόσθεσε: «έχουμε εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλες τις νέες θεραπείες ώστε να είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς στη χώρα μας. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τις θεραπείες αυτές, εξακολουθεί να είναι σημαντικό το να εμβολιαστούμε όλοι ενάντια στον ιό».

Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και σε πόσες δόσεις - Αναλυτικά οι αλλαγές

Τα κινητά τηλέφωνα και το DNA θα «μιλήσουν» τώρα μετά τις αρνητικές τοξικολογικές της Γεωργίας Μπίκα

Τζουμέρκα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 21χρονου που σκοτώθηκε - Ξεψύχησε στα χέρια μου, δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ