Κορωνοϊός - Ρουμανία: Πάνω από 16.700 τα κρούσματα, στη μεγαλύτερη αύξηση από τον Οκτώβριο

Κορωνοϊός - Ρουμανία: Πάνω από 16.700 τα κρούσματα, στη μεγαλύτερη αύξηση από τον Οκτώβριο

Η Ρουμανία είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, με μόλις κάτω από το 41% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο

romania_covid
Η Ρουμανία  ανακοίνωσε 16.760 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, η μεγαλύτερη αύξηση σε μία ημέρα από τον Οκτώβριο, καθώς η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού εξαπλώνεται.

Η Ρουμανία είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, με μόλις κάτω από το 41% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο εν μέσω δυσπιστίας για τους κρατικούς θεσμούς και περιορισμένης πληροφόρησης για τους εμβολιασμούς.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων πλησιάζει το επίπεδο ρεκόρ των 18.863 ημερήσιων μολύνσεων που καταγράφηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αλλά οι νοσηλείες συνεχίζουν να είναι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Τις τελευταίες 24 ώρες 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού.

Η Ρουμανία έχει μειώσει τους χρόνους απομόνωσης και καραντίνας για όσους βρίσκονται θετικοί στην COVID-19, για τις άμεσες επαφές τους και τους ταξιδιώτες που δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ και έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου με τη διάρκειά τους να διαμορφώνεται ανάλογα με το πού εμβολιάστηκαν.

Στην κορύφωση του τέταρτου κύματος στα τέλη Οκτωβρίου και τον Νοέμβριο, η Ρουμανία βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας λίστας με τους νέους θανάτους λόγω κορονοϊού ανά εκατομμύριο κατοίκους. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 60.000 ανθρώπους στη χώρα των 20 εκατ. κατοίκων.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα φέρνει στη δημοσιότητα το protothema

Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τι έκανε ο Ερντογάν στην Αλβανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK